Ehh, niepotrzebnie się pytałem. Podglądnąłem raport i nic tam nie ma, żadnego PESELa opiekuna.
Wersja xxx1.6 KSPPS.
No i całe szczęście.
Już teraz jest jazda z noworodkami jesli chodzi o eWUŚ. Ja powiem pielęgniarkom aby sprawdzały na przyszłość PESEL noworodka jesli już ma nadany oraz dodatkowo matki w konkretnym dniu. Wtedy nie będzie problemu z wizytami położnej w przyszłości. To tak na marginesie.
Jakby jeszcze tutaj PESEL był raportowany to już niezły syf byłby w bazie.
Dzieciak ma PESEL matki bo matka podpisywała deklarację, na wizytę przychodzi ojciec (jednorazowo) z dzieckiem.
Nie należą do przychodni. Spróbucie wpisać mu w okienku z oświadczeniem PESEL.
Musicie go najpierw jako pacjenta wprowadzić co jest nieporozumieniem i CO WIĘCEJ jest niezgodne z prawem. Pacjent podpisuje oświadczenie ale nie wyraża zgody na przetwarzanie jego danych osobowych w systemie informatycznym danej przychodni. Nic takiego na oświadczeniu nie ma. Nie jest pacjentem i nie chce być. Chce tylko załatwić wizytę dziecka. Natomiast spójrzcie na deklarację - na deklaracji jest zapis, że pacjent wyrażą zgodę na przetwarzanie danych osobowych. A zapisywanie jego PESELa w bazie jako pacjenta jest jak najbardziej przetwarzaniem danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych co byłoby łamaniem prawa polskiego.
A nie można z kolei raportować w oświadczeniu PESELa matki skoro do przychodni przyszedł ojciec i to on podpisywał oświadczenie a nie matka.
W sumie to dobrze, że to nie idzie. Co to ogólnie NFZ obchodzi kto podpisał, wszak dziecko z mocy prawa ma do 18 r.ż. świadczenia za free.
Zatem w oświadczeniu ja wpisuję tylko i wyłącznie datę oświadczenia i podstawę uprawnienia: burmistrz, ubezpiecz. itp.