Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Wasz sarkazm lata mi koło nosa, nie pisałabym jakby mi nie była potrzebna pomoc, widocznie nie można tu na nikogo liczyć, a nie każdy kto siada do kompa musi być geniuszem informatycznym. Jeśli nie macie ochoty pomóc to po co odpisujecie?Czy dla Was geniuszy informatycznych jest tak trudno napisać coś sensownego?
jeden nakłada się na drugijeśli można to bum prosiła o instrukcję jak wgrać sobie na kompa 2 świadczeniodawców i ich całe bazy, bo musze je rozliczyć za luty
Cytat: manka80 w Lutego 20, 2013, 21:53:36 pmjeden nakłada się na drugijeśli można to bum prosiła o instrukcję jak wgrać sobie na kompa 2 świadczeniodawców i ich całe bazy, bo musze je rozliczyć za lutyCzy to jest potrzebne ci na chwile do rozliczenia, czy chcesz prowadzić dwa jednoczesnie programy.?Możesz zrobić tak-Instalujesz program KS-PPS na komputerze.Wrzucasz do niego licencje i baze danych z jednej przychodni (lub rozpakowujesz ją z kopi bezpieczeństwa.). Robisz rozliczenie. Pakujesz program, robisz kopie bezpieczeństwa i zapisujesz ja do osobnego katalogu. Do tego katalogu wrzucasz plik licencji programu. Następnie do tego programu wrzucasz plik licencji drugiej przychodni, rozpakowujesz kopie bezpieczeństwa z tej przychodni. Robisz rozliczenia. Jak potrzebujesz ponownie inną przychodnie to znowu, licencja, kopia bezpieczeństwa itak dalejNie wiem tylko czy to jest zgodne z licencją uruchamianie programów w innej drugiej lokalizacji (komputerze). Ale jak to jest jedyny program to wszystko jest ok. Trzeba pamiętać tylko o aktualizacjach programu i baz danych. Muszą byc zgodne obie
PPs tak jak większość programów instaluje się w domyślnej lokalizacjiale to można edytować na początku procesu instalacjipodczas instalacji kolejnego PPS należy to właśnie uczynićedytować ścieżki dostępu do programu i do bazychoćby tak C:\KS\KS-PPS na C:\XY\KS-PPS