Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Podejrzewam że dopisanie oświadczenia do tych odrzuconych wizyt powinno załatwić sprawę.
Dla dzieci do 3 miesięcy dopuszczamy tokeny na pesel różny niż pesel noworodka czyli token może być na inny PESEL niż pesel pacjenta (noworodka) przekazany w SWX.
Zachęcam do poczytania opisu do aktualizacji numer 13"4. Jeśli zestaw świadczeń zawiera jeden z błędów o kodzie 50201040, 50201036 lub 50201041, (...)
(...)Przy rozliczaniu noworodków błąd [Błąd] 50201035 (...)
Cytat: asmmed w Lutego 15, 2013, 11:30:51 amPodejrzewam że dopisanie oświadczenia do tych odrzuconych wizyt powinno załatwić sprawę.Takie rozwiązanie to żadne rozwiązanie. Jak masz takie rady dawać to lepiej wcale nie dawaj.
Po pierwsze mi wszystkie patronaże w przychodniach przeszły, po drugie od pracowników z NFZ dostałem taką radę jak coś nie przechodzi żeby dodać oświadczenie i faktycznie pomaga bo oprogramowanie nie jest doskonałe i raczej nie będzie.
Cytat: asmmed w Lutego 15, 2013, 23:50:22 pmPo pierwsze mi wszystkie patronaże w przychodniach przeszły, po drugie od pracowników z NFZ dostałem taką radę jak coś nie przechodzi żeby dodać oświadczenie i faktycznie pomaga bo oprogramowanie nie jest doskonałe i raczej nie będzie.akurat rady pracowników NFZ oczekuję najmniej. I co to za rada? Pomimo że mam ewusia mam zbierać oświadczenia? To program po mojej stronie i system po stronie NFZ mają działać a nie ja kombinować jak rozliczyć jeden czy dwa patronaże.Dlatego takie rady można sobie wsadzić...
Skoro tak to poradź co zrobić w takim przypadku...