collapse

Reklama

Autor Wątek: podwykonawca i zasoby w lokalizacji  (Przeczytany 7505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline iwona23

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
podwykonawca i zasoby w lokalizacji
« dnia: Lutego 05, 2013, 16:04:49 pm »
Witam.
Jestem podwykonawcą i muszę udostępnić swoje zasoby w lokalizacji świadczeniodawcy. Dotychczas były one wpisane w miejscu realizacji usług i udostępnione w godzinach pracy mojej komórki, teraz NFZ chce je widzieć w lokalizacji u mojego świadczeniodawcy. Jak mam dokonać tych cudów. Proszę o pomoc.

Offline jozefa

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
Odp: podwykonawca i zasoby w lokalizacji
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 05, 2013, 16:33:48 pm »
może o to chodzi co na tronie 57 w tej intrukcji
http://www.nfz-lublin.pl/uimg/f/PortalSZOI_inst_uzyt_swiadczeniodawca.pdf

Offline iwona23

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 05, 2013, 16:44:32 pm »
Niestety to nie jest to. Umowa już dawno jest aktywna, miejsca i zasoby są udostępnione, tylko NFZ chce je widziec w lokalizacji u świadczeniodawcy. Jak otworzy on swoją komórkę to ma mój sprzęt widzieć w zasoby w lokalizacji.

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 05, 2013, 16:51:36 pm »
To raczej nie jest wykonalne. Lokalizacja jest w ramach jednej struktury organizacyjnej. Wprowadzasz jednostkę organizacyjną, komórki a potem dodajesz lokalizację i miejsca w tej lokalizacji. Wtedy możesz dać udostępnienie sprzętu w jednym miejscu a w drugim będziesz widzieć sprzęt w lokalizacji.
Ale Ty masz zupełnie inny podmiot niż świadczeniodawca, któremu udostępniasz sprzęt. Nie znam sposobu żeby połączyć dwóch lokalizacji różnych podmiotów. Niech Ci w NFZ powiedzą jak masz to zrobić.

Offline iwona23

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 05, 2013, 18:58:52 pm »
Dzięki bardzo. Jutro będę dzwonić. O efektach napiszę.

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 525
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 05, 2013, 19:06:52 pm »
Niech Ci w NFZ powiedzą jak masz to zrobić.

No jak to jak? No tak, żeby było widać :)

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 05, 2013, 19:09:05 pm »
Rada pewnie będzie taka sama jak ja zadzwoniłem z pytaniem co mam wpisać w polu producent dla wyposażenia gabinetu lekarza, zestawu przeciwwstrząsowego itd...
Odpowiedź była taka: jakoś musi pan sobie poradzić.

EDIT:
Tak się zastanawiam, że jeśli by mi nie udzielili w NFZ żadnej sensownej odpowiedzi a nadal by się upierali, że mam mieć sprzęt wykazany w lokalizacji (zakładam, że jako podwykonawca jesteś w tym samym budynku - lokalizacji co świadczeniodawca) to jako świadczeniodawca dodałbym nowe miejsce (komórkę o jakimś wysokim kodzie żeby nie kolidowało z ewentualnymi komórkami dodanymi w przyszłości np. 1000) o nazwie miejsce podwykonawcy w lokalizacji i tam bym wpisał dany sprzęt z danymi (nr seryjny model itp) uzyskanymi od podwykonawcy i wtedy bym we właściwej komórce mógł wybrać ten sprzęt z lokalizacji.
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2013, 19:19:02 pm wysłana przez mpi »

Offline PanDB

• Ekspert
  • Pomógł? 7
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 05, 2013, 20:25:17 pm »
Mam dwa gabinety zabiegowe w lokalizacji tj w budynku , jeden w POZ drugi u chirurgów . Za diabła nie mogłem dodać ich w tym miejscu. Wychodzilo zawsze że w miejscu. Dałem spokój w rubryce komentarza wpisalem tylko ,że jest w lokalizacji . I tyle mam to w d...

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 05, 2013, 21:17:31 pm »
Bo gabinet zabiegowy wykazuje się nie jako komórkę (chociaż też można) tylko jako pomieszczenie tam gdzie się dodaje sprzęt. I wtedy do danego miejsca się go dodaje np. do jednej komórki i można udostępnić dla pozostałych.

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 05, 2013, 21:29:17 pm »
Bo gabinet zabiegowy wykazuje się nie jako komórkę (chociaż też można) tylko jako pomieszczenie tam gdzie się dodaje sprzęt. I wtedy do danego miejsca się go dodaje np. do jednej komórki i można udostępnić dla pozostałych.

tak się wykazywało
pod koniec zeszłego roku nasz urząd marszałkowski (Kraków) wymyślił sobie, że gabinety zabiegowe muszą być zarejestrowane jako komórki..
więc teraz w Portalu mam na karcie komórki poradni zaznaczone, że posiada zabiegowy, w zasobach mam dopisany gabinet zabiegowy i mam dopisany zabiegowy dla danej poradni jako nową komórkę organizacyjną... ciekawe czy jeszcze coś wymyślą :-/

oczywiście NFZ nie wie dalej jak mogę im zgłosić taką komórkę we wniosku aneksowym ponieważ nie jest ona bezpośrednio kontraktowana, nie ma przypisanego personelu ani sprzętu.. ale urzędnik sobie wymyślił, że ma być.. więc jest..

pozdrawiam

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 05, 2013, 21:38:11 pm »
No nie wiem ale u nas w rejestrze zoz od początku były wykazywane gabinety zabiegowe. W niektórych przychodniach na SZOI mam wprowadzone gabinety a w niektórych nie. W jednej mam nawet sprzęt tam wpisany i w ofercie wybieram sprzęt z lokalizacji (np. ekg, zestaw reanimacyjny itd.)
Ale tak wprowadzonej komórki nie widać w umowie, bo tak jak piszesz nie jest powiązana z żadnym zakresem świadczeń.

Żeby gabinet był widoczny w umowie należy wykazać go w którymś z zakontraktowanych miejsc jako pomieszczenie (tam gdzie dodaje się sprzęt).

Offline iwona23

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 11, 2013, 11:16:04 am »
Witam
Do chwili obecnej nic nie wiem. Nadal rtg jest poza lokalizacją. Wg NFZ miałam zakonczyć starą umowę, podpisać nową, zmienić dostępność na całodobową, lokalizacja u mnie i świadczeniodawcy taka sama, a rtg nadal swoje. Czekam na kolejne instrukcje. Pozdrawiam

Offline iwona23

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 11, 2013, 14:44:34 pm »
Dzięki za podpowiedzi. Sprawa juz zakończona. Z poczynionych ustaleń wynikło, że Szoi nie przewiduje takich opji jak sprzęt podwykonawcy w lokalizacji świadczeniodawcy. Pozdrawiam

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 11, 2013, 15:44:15 pm »
jak zwykle jakiś pie*******ty urzędnik chciał zabłysnąć ale mu nie wyszło. Kiedy wreszcie takich ludzi zaczną karać? Zabiorą czas, popsują nerwy po to żeby się okazało że debil się nie zna i pieprzy głupoty.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 455
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9397 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3143 Wiadomości
09061303
3075 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2964 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]