Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
a można tak zmieniać podstawę ubezpieczenia? Nie powinno się tego starego świadczenia usunąć i wprowadzić nowe? W tamtym roku tak miałem z unijnym - nie mogłem poprawić podstawy, musiałem usunąć usługę i wpisać od nowa z poprawioną podstawą.
witammoże ktoś będzie tak miły i podpowie jak z tego wybrnąćprzy próbie wysłania raportu swx na SZOI wyskakuje komunikat:Błąd operacji importu Komunikat statystyczny (medyczny) [SWX](E)B001 ? Brak pliku z raportem lub nierozpoznany format.The element type "dane-osob" must be terminated by the matching end-tag "".Raport swx wygenerowany i wysłany z PPS a nie wczytany przez SZOI...proszę o podpowidź
Ja z kolei mam problem w AOS z nieubezpieczonymi kobietami w ciąży. Oczywiście pacjentki złożyły stosowne oświadczenia.Wróciły mi wszystkie wykonane dla nich porady z błędami jak w załączniku 1 (przykładowy błąd dla jednej porady).Na początku wysyłane były z podstawą ubezpieczenia UBEZPIECZONY (załącznik 2, poz. ID3).Później próbnie wysłano ze zmianą podstawy ubezpieczenia na "Świadczeniobiorca, o którym mowa w art. 2....." (zał. 2, ID6) i znowu zwrot z takim samym błędem.Czytałem, myślałem i nic nie wydumałem. Może ktoś ma pomysł o co chodzi?
Dzwoniłam do facecika z SZOI (warmińsko-mazurskie) i powiedział mi, że dziś będą coś zmieniać i jak coś to próbować jutro wysyłać raporty z oświadczeniami i mieli zgłoszenia o problemie.
wybrnąłem w ten sposób:raport utworzyłem w kilku częściach-UE - unijni- bez peseli-U pozostalii w tej kolejności wysłałem;po aktualizacji do najnowszej wersji PPS, gdzie usunięto błąd niedomykania elementu -raporty poszły.czekam teraz na zatwierdzenie.powodem błędu było prawdopodobnie blokowanie przez SZOI świadczeń UE w pliku raportupozdrawiam