Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
[...] U mnie ten problem istnieje zarówno na wifi jak i po kablu.
Jeśli wszystko podczas instalacji programu na serwerze robiłeś domyślnie to powinieneś udostępnić na serwerze katalog KS-PPS.Na końcówce powinieneś go zamapować np. jako X a wtedy na końcówce w pliku KSPPS.INI powinien być zapis:SCIEZKAAKT=X:\Jeśli na serwerze udostępnisz np. katalog KS i go zamapujesz to wtedy na końcówce w KSPPS.INI dajesz:SCIEZKAAKT=X:\KS-PPSKatalog udostępniony musi być co najmniej do odczytu. Żeby wszystko działało, zakładasz użytkownika z hasłem takiego samego na serwerze i na końcówce.Jest jeszcze jedno ale - Windows XP Home. Po uruchomieniu tego systemu (nawet jak wszystko jest prawidłowo skonfigurowane) i odpaleniu KS-PPS pojawi się komunikat o przerwanej aktualizacji. KS-PPS "nie widzi" zamapowanego dysku. Jeśli przed odpaleniem KS-PPS wejdziesz w mój komputer i w zamapowany dysk X to będzie wszystko ok. Ja na WinXP Home porobiłem skrypty BAT mapujące dysk i uruchamiające KS-PPS - przykładowy:net use x: /DELETEnet use x: \\serwer\ks-ppsc:\ks\ks-pps\kspps.exe
A mi już dzisiaj trz3eci raz FB zwraca taki komunikat i restartuje serwer:-281 335544637 no_stream_plan Table @1 is not referenced in plan