Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Co z tym zrobić?
Witam,Od 2013 roku wymagane jest albo sprawdzenie uprawnień pacjenta w eWUŚ albo dokument potwierdzający ubezpieczenie. W najbliższej aktualizacji zostanie wyłączona wymagalność dokumentu uprawniającego dla podstawy UBEZPIECZONY. Jednak na ten moment proszę nie uzupełniać w ogóle podstawy ubezpieczenia pacjenta jeśli pacjent jest UBEZPIECZONY, gdyż brak podstawy z zasady traktuje pacjenta jako ubezpieczonego.Pozdrawiam
Ja znalazłam w jednym z wątków (bodajże przy temacie dot. aktualizacji) informację, że uprawnienie pojawi się przy wpisaniu pierwszej usługi. A jak pisałam wyżej, chodzi o wpisanie nowego pacjenta z deklacją, więc żadnej usługi nie będzie. To nie jest zatem rozwiazanie dla poz, tylko dla specjalistyki itp. Nie wiem, jak taki brak wpisania oddziału wpłynie na listę poz, którą będę musiała wkrótce wysłać.W innych wątkach nie nic znalazłam.Być może przeoczyłam, ale w ostatnim czasie tematy oznaczane, często ogólnie typu "Serwuś" mają po kilkanaście stron i poruszane jest tam pełno różnych tematów - można zatem nie zauważyć. A na temat wyszukiwarki się nie wypowiadam, bo najczęściej pojawia się, że powinnam się zgłosić do administratora...
[...] Ludzie! im młodsze pokolenie tym bardziej myślenie jest wyłączone. Wszystko na gotowca.
jestem ciekaw co by było jakby tego forum nie było - pomyślcie ile czasu i pieniedzy juz zaoszczędziliscie na dostępnej tu wiedzy...pozdrawiam idę spać a od poniedziałku apiać łod nowa......