Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Nie potrafię znaleźć gdzie jest mowa o obowiązkowych kodach kreskowych.
...i jeszcze dodatkowo taka info, kto chce niech sprawdza:(Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 8 marca 2012 r. w sprawie recept lekarskich, § 32. Do dnia 31 grudnia 2012 r. przepisów § 3 ust. 5 i 7 nie stosuje się w zakresie automatycznego generowania kodów dotyczących danych, o których mowa w § 3 ust. 1 pkt 7 lit. b i § 4 ust. 1 pkt 4.)po głębszej amatorskiej analizie § 3 ust. 1 pkt 7 lit. b to NPWZa § 4 ust. 1 pkt 4 to REGONdane pacjenta są zawarte w danych ,które mogą być w postaci kodu kreskowego tu cyt z rozporządzenia - § 3 5. Dane, o których mowa w ust. 1 pkt 7 lit. b i ust. 4 oraz § 4 ust. 1 pkt 4, są, a dane, o których mowa w ust. 1 pkt 1-7 lit. a, mogą być przedstawione dodatkowo techniką służącą do ich automatycznego odczytu, w szczególności w postaci jedno- lub dwuwymiarowych kodów kreskowych.
A ja przed chwilą wygenerowałem PDF'a z wydrukiem recept.Numeracja od 01 ale tylko jeden kod paskowy (po staremu...)
O fajnie, coraz mniej miejsca na długopis..., ale nadal mam po staremu... Ech...
Hello, a macie coś takiego:>>>Nie można przydzielić nowych numerów recept ze względu na brak aktywnej umowy na realizację świadczeń.<<<przy próbie zamówienia recept (umowa aktywna jakby ktoś pytał)Carlos