Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Na SZOI jednego z województw znalazłem taką oto prezentację, która niektórym użytkownikom może rozświetlić problemy dotyczące dokonywania zmian na SZOI w związku z aktualizacją potencjału.Proszę bardzo:Chyba jednak nie wrzucę - plik jest zbyt duży (3.5 M po spakowaniu) a na forum jest ograniczenie wielkości dla załączanego pliku.
Ja też u jednego świadczeniodawcy dostałem taki komunikat, ale u niego zmieniam jedno miejsce z GABINET PIELĘGNIARKI I POŁOŻNEJ na GABINET PIELĘGNIARKI (łącznie ze zmianą profilu, specjalności itd) i dodaję nowy GABINET POŁOŻNEJ do której przeniosłem położną i sprzęt.Cała procedura pewnie potrwa z miesiąc bo muszą być dwa aneksy więc do 12 listopada nie zdążę. Ciekawe co w tym przypadku zrobią?
A ja mam pytanie inne dotyczące takiego komunikatu NFZ:" Warunkiem koniecznym i niezbędnym do przeprowadzenia procesu automatycznego tworzenia szablonów umów jest zaktualizowanie w SZOI przez wszystkich świadczeniodawców potencjału wykonawczego przeznaczonego do realizacji umowy (min. przedłużenie okresu zatrudnienia wykazanego personelu na rok 2013, przedłużenia okresów obowiązywania umów z podwykonawcami, modyfikacja daty końca obowiązywania harmonogramu pracy miejsca udzielania świadczeń, komórek organizacyjnych, sprzętu ? w czasie wykraczającym poza datę 31.12.2012 r.) "Czyli jak zrobiłem sprzęt, personel, harmonogram dałem na "bezterminowo", umowy z podwykonawcami też mam bezterminowe więc wszystko będzie OK? Rozumiem że "zgłoszenia zmian do umowy" w tym przypadku nie robię bo jak ktoś napisał powyżej "zgłoszenie zmian do umowy" działa tylko na bieżącej umowie I -XII.2012?