Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
W związku ze zbliżającym się terminem aneksowania umów na 2013 rok,Kujawsko Pomorski Oddział Wojewódzki NFZ dokonał analizy potencjału świadczeniodawców pod kątem możliwości przeniesienia do umów na 2013 rok. Sprawdzano czy potencjał świadczeniodawcy wykorzystywany w umowie wieloletniej na ostatni dzień obowiązywania załącznika rzeczowo-finansowego na rok 2012 jest dostępny w potencjale świadczeniodawcy na pierwszy dzień obowiązywania nowego załącznika rzeczowo-finansowego na rok 2013. Przez potencjał rozumie się: dostępność miejsca udzielania świadczeń, dostępność zatrudnienia osoby personelu w danym miejscu, dostępność zasobów.W załącznikach zamieszczono wykaz pozycji potencjału nie spełniających sprawdzanego warunku.W przypadku gdy wykazane w załącznikach pozycje mają występować w potencjale umów na 2013 rok należy do dnia 12 listopada dokonać odpowiednich zmian.1. W przypadku gdy miejsce wykonywania świadczeń występuje w umowie w dniu 31.12.2012 r. a nie występuje w potencjale w dniu 1.01.2013 należy zmienić datę zakończenia działalności komórki występującej w tym miejscu a następnie dostosować datę końca obowiązywania harmonogramu komórki np. do końca obowiązywania załącznika rzeczowo-finansowego na rok 2013 tj. 31.12.2013. Plik: Miejsca_nie_aktywne_w_2013_roku zawiera wykaz miejsc do skorygowania. 2. W przypadku gdy personel występuje w umowie w dniu 31.12.2012r. i powinien występować w potencjale od dnia 1.01.2013 r., należy zmienić datę zatrudnienia i datę w informacji o miejscu zatrudnienia personelu.Plik: Personel_nie_aktywny_w_2013_roku zawiera wykaz personelu do skorygowania. 3. W przypadku gdy zasoby występują w umowie w dniu 31.12.2012 r. i powinny występować w potencjale od dnia 1.01.2013 r., należy zmienić datę dostępne do dnia w okresie dostępności. Plik: Zasoby_nie_aktywne_w_2013_roku zawiera wykaz sprzętu do skorygowania.
Poszli w Funduszu na łatwiznę. Wzięli wszystko z umowy 2012 bez patrzenia na daty i porównali z tym co im wychodzi na 2013. I cześć sprawdzaj sobie sam czy jest wszystko ok.
Jurasz dziękuję za odpowiedz ale czy ktoś wie na 100% czy mam to zatrudnienie zakończyć?czy będzie to znów skutkowało jakimś zgłaszaniem zmiany do umowy?? Bo w NFZ mi wtedy kazali tylko pozamykać harmonogram tego specjalisty ale on dalej u nas wisi że jest zatrudniony na nieokreślony czas.I jeśli mam kończyć zatrudnienie to z datą zamknięcia harmonogramu czy inną?Będę wdzięczna za odpowiedz:)
U mnie pojawił sie pewien problem z zasobami otóż mam nieaktywne zasoby z pewnej poradni, ale nie mogę zmienić dostepności ponieważ były to zasoby udostępnione przez inny podmiot i wykonując aktualizacje za pomocą nfz-ko mogłam je bez problemu dodać a teraz może ktoś wie jak to zrobić, żeby były w umowie na 2013r. za chwilę nie będę spełniać warunków bo w umowie nie będzie sprzętu,bardzo proszę o pomoc ( tak samo z gabinetem diagnostyczno-zabiegowym miejsce stacjonowania to jeden gabinet a musze uwzględnić go dla 4 poradni można to jakos ustawić na szoi w zasobach?)pozdrawiam
Witam mamy w zasobach np. kozetki natomiast w szoi są one innym kolorem i skreslone ale aktywne. co to oznacza? To samo dotyczy karetek. witam mam jeszcze jedno pytanie dublują się nam komórki organizacyjne: Lp. Kod Nazwa Specjalność Data rozp. działalności Data zakoń. działalności Aktywność Operacje 1. Kod: 001 Kod tech.: 7139 GABINET LEKARSKI Kod: 0010 Nazwa: PORADNIA (GABINET) LEKARZA POZ P: 2001-01-01 K: ? aktywnai6. Kod: 004Kod tech.: 7417 GABINET LEKARSKI Kod: 0010Nazwa: PORADNIA (GABINET) LEKARZA POZ P: 2001-01-01K: ? aktywna3. Kod: 1131Kod tech.: 7377 GABINET DZIECIĘCY Kod: 0011Nazwa: PORADNIA (GABINET) LEKARZA POZ DLA DZIECI P: 2001-01-01K: ? 5. Kod: 003Kod tech.: 7385 GABINET DZIECIĘCY Kod: 0011Nazwa: PORADNIA (GABINET) LEKARZA POZ DLA DZIECI P: 2001-01-01K: ? aktywnaw związku z tym mam pytanie czy mam je dezaktywować i które bo one maja jakies inne kody techniczne??