error code: 27. Powyższy komunikat pokazuje się przy próbie zalogowania, fix już próbowałem i nic, Flame Robinem szukałem już o którą tabelę chodzi i nie znalazłem, ale przeszukałem wszystkie tabele i tam gdzie zapytanie: select * from DOC where dakt is null; coś mi wykaząło, robiłem: update DOC set dakt = "12.01.2006, 12:58:18.000" where dakt is null; Wykazało mi null-e na tabelach: DOC, DPP, DPR, INW, KOR, PRD, PUP, RSP, SBS, SKNT, SPP, SUP i UOK. Niestety to nie dało efektu (później musiałem dać gbaka z fix_fss_metadata). Ma ktoś może pomysł jak znaleźć przyczynę wyskakiwania tego komunikatu?
EDIT: Powyższa sytuacja może mieć związek z komunikatami błędu występującymi podczas "ręcznej" aktualizacji (ksinstall z \serw). Komunikaty które występują to całą masa następujących po sobie błędów zaczynających się od: "nie udało się dodać/zmodyfikować/usunąć ograniczenia indeksu "ZON.ZON_KTU_FK foreign key (NKTU) references KTU(NKTU)" unsuccessful metadata update index ZON_KTU_FK already exist This operation os not defined for system tables Error code: 31. Czy kontynuować?" Oczywiście nazwy indeksów się zmieniają. Czy ktoś może wie jak umożliwić aktualizację schematów kiedy programu nie można uruchomić? Mam wrażenie że to mogłoby pomóc.
problem rozwiązany przez KAMSOFT, uszkodzony był nagłówek pliku. Cena rozwiązania usterki to dwie godziny pracy serwisanta.