Witam wszystkich,
Bardzo proszę o pilną pomoc bo już jest 07 lipca a NFZ czeka.
Wyjaśnię szybko w czym rzecz. Dane do rozliczeń są w innym programie i rozliczenie odbywa się poprzez import xls do PPS. Dopiero teraz opracowany został import z xls do PPS dla kolejek. Format jest prawidłowy ponieważ osoby się importują. Z racji b. dużej wielkości bazy zrezygnowałem z importu za 01-05.2012 bo to trwa straszliwie długo..... Aktualnie testuję na imporcie kolejek za styczeń 2012. Import bez zarzutu, osoby się zgadzają z wykonaniem świadczeń w PPS-ie, więc jest dobrze ( pesele i nazwiska są dobre po stronie wykonania i po stronie kolejek ). Problem tkwi w tym, że jak wejdę do tych osób na liście "pacjentów oczekujących" i wykonam funkcję "skreśl" pojawia mi się komunikat "....... za przyczynę rezygnacji uznaje się rezygnację świadczeniodawcy". Oczywiście kontynuuję i wszyscy za styczeń przenoszeni są do usuniętych. Lista jest pusta i aby podejrzeć należy zaznaczyć na górze "pokaż usunięte". Wszystko chyba się zgadza ale jak podejrzę pacjenta z wykonanym świadczeniem, to on ma status w kolejce : "rezygnacja świadczeniobiorcy" !!!! A on ma i jest rozliczone świadczenie w PPS i NFZ ! Oczywiście kolejka wychodzi "zerowa" i nic nie mogę wysłać. Dodam, że po imporcie całości za I półrocze i wykonaniu skreślenia w raportowaniu kolejek pojawiały mi się tylko wartości " liczba oczekujących" a pozostałe "0" ! I podglądając powody skreśleń też wszyscy mają "rezygnacja świadczeniobiorcy"
Bardzo proszę jeszcze raz o pomoc !!!
pozdrawiam,
zwkrz