Witam!
Mam pytanie czy mogę rozliczyć pacjentów nieubezpieczonych w poradni zdrowia psychicznego dla dorosłych na podst. art. 12 pkt. 4 PS, tak jak pacjentów leczących się w szpitalu na oddziale stacjonarnym oraz w leczeniu uzależnień na art. 12 pkt. 2?
Jeżeli tak to czy mógłby mi ktoś pomóc w rozliczeniu? Otóż sprawa wygląda następująco.
KS-PPS postawiony był od 2010r., do bazy pacjenci są wprowadzani do tej pory tj 2012r.
przykład: pacjentowi były udzielane porady w 2011r. i do grudnia posiadał ubezpieczenie. Czyli w KS-PPS pacjent wprowadzony był z podstawą ubezpiecznia (U). w styczniu 2012r. ten sam pacjent nie figuruje już w CWU jako ubezpieczony i NFZ, kwestionuje porady udzielane temu pacjentowi. W tym momencie mam problem jak na wstępie przedstawiłem oraz jak zmienić podstawę ubezpieczenia pacjentowi na nieubezpieczony z prawem do świadczeń, żeby nie zaburzyło to nic w rozliczeniach z poprzednich lat
?? Nie wiem co się stanie ze wszystkimi poradami jeżeli usunę go z listy pacjentów i wprowadzę jeszcze raz na inną podstawę ubezpieczenia.