collapse

Reklama

Autor Wątek: Zmiana danych świadczeniodawcy  (Przeczytany 7371 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

decerios

• Gość
Zmiana danych świadczeniodawcy
« dnia: Marca 09, 2012, 19:49:37 pm »
Witam,
NFZ stwierdził, że musimy zmienić nazwę zakładu zarówno w szoi jak i w ks-pps (chodzi o nazwę na generowanych rachunkach).

Do tej pory przez kilka lat było tak iż umowę zawierał NZOZ [...]. Teraz zmiana jest taka, że nasza strona w umowie z nfz widnieje jako:
Imiona nazwiska właścicieli
w ramach wykonywanej działalności przez
NZOZ [...]

Chodzi o to by NZOZ [...] zmienić na Imiona nazwiska właścicieli w ramach wykonywanej działalności przez NZOZ [...].

O ile w SZOI nie jest problemem to zrobić to niestety nie wiem jak zmianę tą przenieść do ks-pps.
Prośba o pomoc.

P.S. W naszym regionie problem zmiany nazw dotyczy 80% NZOZ.

Offline skopczyp

• Ekspert
  • Pomógł? 37
  • SZOI
Odp: Zmiana danych świadczeniodawcy
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 09, 2012, 19:56:44 pm »

edycja danych świadczeniodawcy w PPS   

Offline maciek777

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 81
  • Mazowiecki OW
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 09, 2012, 20:05:44 pm »

edycja danych świadczeniodawcy w PPS

Nie zdążyłem ;) takie proste a takie trudne  8)
Wróżbita maciek już nie wróży, bo zamknął się w sobie :p

Offline Henryk

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 09, 2012, 21:13:46 pm »
Jak zrobić taką zminę w SZOI skoro nie można edytować zakładki świadczeniodawcy, a co z umową ?. Pozdrawiam Henryk

Offline skopczyp

• Ekspert
  • Pomógł? 37
  • SZOI
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 09, 2012, 21:18:21 pm »

W SZOI zobaczysz zmianę jak NFZ wpisze

decerios

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 09, 2012, 22:10:59 pm »
Właśnie zauważyłem, że jednak w SZOI nie mogę tego zmienić.
Faktycznie w ks-pps robi się to banalnie prosto (spytałem ponieważ otrzymaliśmy maila z PZ iż zmiana ta - w ks-pps - jest złożona i trzeba napisać maila do kamsoftu jak to zrobić). No comment.

Jak spowodować by NFZ wpisał ? Czy trzeba się do nich zwrócić czy też gdy zmienię w KS-PPS to na tej podstawie oni uaktualnią zapisy ?

Offline maciek777

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 81
  • Mazowiecki OW
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 09, 2012, 22:16:27 pm »
Faktycznie w ks-pps robi się to banalnie prosto (spytałem ponieważ otrzymaliśmy maila z PZ iż zmiana ta - w ks-pps - jest złożona i trzeba napisać maila do kamsoftu jak to zrobić). No comment.

Jak spowodować by NFZ wpisał ? Czy trzeba się do nich zwrócić czy też gdy zmienię w KS-PPS to na tej podstawie oni uaktualnią zapisy ?

Pisemko plus odpowiednie dokumenty świadczące o zmianach  ;)
Wróżbita maciek już nie wróży, bo zamknął się w sobie :p

Offline Rozliczenia NFZ w SERUM

• Super Specjalista
  • Pomógł? 8
  • MOW
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 30, 2012, 01:34:07 am »

A czy mógłbyś napisać, jak będzie już po wszystkim, jakie są efekty?

Przyznam, że nie mogę wyjść z podziwu jak ten KSPPS jest napisany. Ciekaw jestem jak KSPPS będzie się zachowywał po zmianie nazwy świadczeniodawcy? Na przykład, jak będą się drukowały historyczne dokumenty? Czy przy ponownym wydruku, rachunek refundacyjny utworzony ze starą nazwą zachowa wcześniejszą nazwę świadczeniodawcy czy zostanie wydrukowany z nową? Ciekaw jestem jak Kamsoft radzi sobie z korygowaniem dokumentów ze starą nazwą świadczeniodawcy?

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 30, 2012, 11:34:51 am »
Przyznam, że nie mogę wyjść z podziwu jak ten KSPPS jest napisany. Ciekaw jestem jak KSPPS będzie się zachowywał po zmianie nazwy świadczeniodawcy? Na przykład, jak będą się drukowały historyczne dokumenty? Czy przy ponownym wydruku, rachunek refundacyjny utworzony ze starą nazwą zachowa wcześniejszą nazwę świadczeniodawcy czy zostanie wydrukowany z nową? Ciekaw jestem jak Kamsoft radzi sobie z korygowaniem dokumentów ze starą nazwą świadczeniodawcy?

podejrzewam, że mogą być niezłe jaja ..
PPS był pisany pod małe gabinety i raczej nikt nie przywidywał takich jaj jakie nam zafundowało MZ ze zmianami nazw, podmiotów, świadczeniodawców, przedsiębiorstw ..
wydaje mi się, że bez dużej aktualizacji PPSa w której Kamsoft rozbuduje bazę o archiwalne dane świadczeniodawcy to się raczej nie obędzie..

pozdrawiam

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 558
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9408 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3152 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]