Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Czy dobrze zrozumiałam , że w stomatologii podajemy;- liczbę oczek. w/g stanu na ostatni dzień m-ca-średni rzecz. czas oczek.-łączną liczbę osób skreślonych z listy oczek. w ostatnim m-cu-liczbę osób skreślonych z listy oczek.z powodu wykonania świadczenia w ostatnim m-cu-liczbę osób skreślonych z listy oczek. z powodu wykonania świadczenia w ostatnich 6 m-cachNatomiast nie musimy w stomatologii podawać szczegółowo oczekujących pacjentów z imienia,nazwiska,peselu jak np.w rechabilitacjiProszę o podpowiedź i z góry dziękuję.
poza tym dla prostej poradni stm można sobie bardzo ładnie ustawić terminarz w PPSie i używać go do rejestracji wszystkich pacjentów,zarówno kolejkowych jak i "zwykłych"
Cytujpoza tym dla prostej poradni stm można sobie bardzo ładnie ustawić terminarz w PPSie i używać go do rejestracji wszystkich pacjentów,zarówno kolejkowych jak i "zwykłych"Piotrze, możesz wyjaśnić jeszcze, jak ?
Dziękuję PiotrowiSz za podpowiedź, mam dodatkowe pytanie,czy w/g nowych zasad wysyłamy kolejki oczek. już za styczeń 2012, czy dopiero za luty 2012. Z góry dziękuję za wyjaśnienie.
...szkoda ,że w NFZ-ecie nie trafiam na takie osoby jak tu na forum,kompetentne,sensowne,życzliwe i zorientowane w temacie. Dziękuję.
Cytat: Monia w Stycznia 17, 2012, 20:42:05 pm...szkoda ,że w NFZ-ecie nie trafiam na takie osoby jak tu na forum,kompetentne,sensowne,życzliwe i zorientowane w temacie. Dziękuję.No baa, pradwa Panie PiotrzeSz ?? Chociaż mój OW NFZ czyli Mazowiecki troszkę inaczej pewne rzeczy dotyczące kolejek interpretuję ale........ wiadomo
może być tak, ale to nfz więc nie musi Definicje: 1. lista oczekujących - lista osób nie objętych planem leczenia, zgłaszających się do świadczeniodawcy z danym problemem zdrowotnym, którym nie udzielono świadczenia opieki zdrowotnej w dniu zgłoszenia;6. plan leczenia - proces leczniczy, wymagający okresowego, w ściśle ustalonych terminach, wykonywania kolejnych etapów świadczenia (np. kolejnych wizyt, badań);