collapse

Reklama

Autor Wątek: usunięty .swx przed wysłaniem...  (Przeczytany 5696 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zupa

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
usunięty .swx przed wysłaniem...
« dnia: Listopada 03, 2011, 14:08:45 pm »
witam

Jak w temacie, w swojej głupocie utworzyłem raport ze świadczeniami i zanim wysłałem do szoi usunąłem w programie... i naprawdę proszę nie pytać dlaczego bo sam nie wiem... teraz, świadczenia mają status wysłane, ale defacto wysłane nie są. Każdy następny raport tworzy mi się pusty w związku z tym.. co mogę w tej sytuacji zrobić? Odfiltrowanie ich i poprawianie (na zasadzie F4 popraw > OK) nic nie daje..

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
Odp: usunięty .swx przed wysłaniem...
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 03, 2011, 14:20:07 pm »
w zakładce serwis można wybrac ponowne wysłanie raportu. Teraz nie pamiętam dokladnie jak się nazywa ale jek lukniesz to zobaczysz
Edward z Kętrzyna

Offline zupa

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 03, 2011, 14:36:20 pm »
niestety rozglądam się i nie widzę ;/ w wolnej chwili bardzo bym prosił o wskazanie tej opcji, z góry dziękuje!

Offline SieKam

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 1
  • Kujawsko-Pomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 03, 2011, 14:49:54 pm »
Klikasz na "raportowani do OWNFZ" i wybierasz "przygotowani zestawów świadczeń..." to najdłuższe ;D

Offline zupa

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 03, 2011, 16:11:14 pm »
ok, opcja jest, kliknąłem i co dalej? każe mi wybrać raport zwrotny, który mam wybrać? Bo rzecz ma się tak, że tak jak mówiłem, utworzyłem raport z pozycjami do wysłania, zdaje się kliknąłem "wyślij", ale z jakiegoś powodu (naprawdę nie wiem) nawet tego pliku nie zapisałem, po czym usunąłem raport z listy. Tak więc nie posiadam ani pliku, ani raportu na liście... w związku z tym pozycje mają status "wysłane", przygotowanie do ponownego przesłania przez: filtruj wysłane > odfiltrowane > przygotuj zestaw do ponownego przesłania - nic nie daje, raporty nadal tworzą się puste, poprawianie każdego z osobna daje ten sam rezultat..

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 156
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 03, 2011, 18:19:31 pm »
To może zrób tak, jeśli nie masz świadczeń w danym miesiącu już rozliczonych, w Raportowanie OWNFZ >>> zbiorcze korekty świadczeń >>> utwórz korektę dla świad. z wybranego okresu... wybiez miesiąc i OK. Potem jeszcze raz utwórz statystyczny do wysyłki
Edward z Kętrzyna

Offline zupa

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 04, 2011, 08:24:29 am »
niestety mam rozliczone, w dodatku chodzi o dwa różne miesiące, na domiar wszystkiego w 2009roku ;/

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
  • Warmińsko - Mazurski OW
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 04, 2011, 08:25:40 am »
a w jakiej wersji raport tworzysz na ten 2009 r. że się tak zapytam?
Pozdrawiam

Piotr

Offline zupa

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 04, 2011, 08:39:36 am »
Wersja 4 1.4, ta której się używało w 2009, chyba że się mylę..

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 04, 2011, 10:48:25 am »
no chyba że przełączyłeś na nowy model....

.....raporty nadal tworzą się puste, poprawianie każdego z osobna daje ten sam rezultat..

czyli jak poprawiasz produkt to nie zmienia statusu? dobrze rozumiem...? Sprawdź historię produktu może blokuje go inny raport....pamiętam że kiedys był taki problem że nie zmieniało statusów....patch chyba nawet był..

Edit1: inny raport nie powinien mieć wpływu na zmianę statusu produktu w momencie poprawiania....
Edit2: o jakich raportach piszesz że tworzą się puste? statystyczny jak się tworzy to jeśli ma być pusty to sie nie utworzy....a jak się utworzył to może zmień datę w filtrze jak podglądasz raport ...
« Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2011, 11:05:10 am wysłana przez Piotr29 »
Pozdrawiam

Piotr

Offline zupa

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 04, 2011, 12:06:03 pm »
dziękuje za zainteresowanie na wstępie.

Rzecz wygląda tak, faktycznie zmieniałem model naliczania, po zmianie, ponownie odfiltrowałem dokładnie te świadczenia o które mi chodzi (ponieważ wcześniej wyszły błędne-jak się wtedy okazało za szybko mi okres zablokowali w szoi - inna historia), te odfiltrowane ponownie przygotowałem do wysyłki. Tworzenie raportu statystycznego w którym były (chociaż tego pewien nie jestem...) > naciśnięcie "wyślij" > NIE zapisanie pliku > usunięcie raportu z listy.

Teraz, jak poprawiam produkt to oczywiście zmieniło status na przygotowany do wysyłki, jednak raport statystyczny nadal tworzy się pusty. Próbowałem później zrobić wyższą wersją raportu - to samo, wersją używaną obecnie - to samo. W każdym zaznaczam zakres 2009 Grudzień, by objęło mi cały rok (wcześniej łapało wszystkie świadczenia)
Tak więc teraz właściwie mam świadczenia jako przygotowane do wysyłki, ale żaden raport nie chce ich wciągnąć. Pomijam fakt że sobie już bajzlu z tymi raportami zrobiłem :/

Sprawdź historię produktu może blokuje go inny raport....pamiętam że kiedys był taki problem że nie zmieniało statusów....patch chyba nawet był..
Sprawdzę to..

Edit1: inny raport nie powinien mieć wpływu na zmianę statusu produktu w momencie poprawiania....
a jednak ;/

Edit2: o jakich raportach piszesz że tworzą się puste? statystyczny jak się tworzy to jeśli ma być pusty to sie nie utworzy....a jak się utworzył to może zmień datę w filtrze jak podglądasz raport ...
Celna uwaga! jednak jakimś cudem się tworzy, filtrowałem na wszystkie sposoby, zrobiłem też import danych w przeglądzie raportu i wyszedł pusty.

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 04, 2011, 13:51:55 pm »
Rzecz wygląda tak, faktycznie zmieniałem model naliczania, po zmianie,...........

jeśli zmieniłeś model naliczania to raport wysyłasz w wersji 2.0 i wybierasz umowę do której tworzysz raport....
Pozdrawiam

Piotr

Offline zupa

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 04, 2011, 18:48:17 pm »
jak tylko dorwę kompa z pps'em i to zrobię i daj bóg się uda to zedytuje posta i dam znać

EDIT: Niestety, pole z wyborem umowy mam zszarzałe i nie mogę żadnej wybrać :/
« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2011, 11:04:25 am wysłana przez gwizdziuch »

Offline zupa

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 1
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 06, 2011, 18:07:24 pm »
przepraszam z góry za posta pod postem, jak wyżej, sprawdziłem i niestety pole z wyborem umowy mam zszarzałe i nie mogę wybrać właściwej.

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 06, 2011, 19:13:37 pm »
no nie możesz wybrać umowy jak tworzysz raport w wersji 1.4 lub 1.5 w 2.0 możesz wybrać umowę....jeśli zmieniłeś model naliczania do umowy z 2009 r. to powinieneś wysłać raport w wersji 2.0......sprawdź w umowach jaki masz model naliczania....
Pozdrawiam

Piotr

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 497
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 3
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]