Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cholera wesela nie było a mi już we łbie...
Ja wszystkie wymagalne wpisy z ustawy o działalności leczniczej (nowe kody komórek org.) zrobiłem rok temu. Mi.in gabinet zabiegowy 9450(w rejestrze zoz mam jako jeden wpis dot gabinetu.) W szoi dodałem także jedną komórkę gabinet diagnostyczno-zabiegowy z tym kodem. Potem pododawałem do wszystkich komórek np poradnia chir,gin,ort itp ten jeden gabinet zabiegowy, który wymagany jes zgodnie z załacznikiem nr 3 do zarządzenia nfz. Zadzwoniłem do nfz, Pani powiedziała, że jak najbardziej tak może być. Zgłosiłem zmiany do umowy, pozytywne, przyszedł aneks i tyle. Oczywiście opinnia sanepidu musi być.
[gdzieś niedawno czytałem (nasze forum???), że niektóre oddziały NFZ wymagają (czy też chcą wymagać od nowego roku) gabinetów diagnostyczno-zabiegowych na wyłączność dla niektórych poradni.
Cytat: Edward_B w Października 15, 2013, 10:23:00 amCholera wesela nie było a mi już we łbie...Co masz dobrego? Jutro śmigam ze Srokowa na dół więc mogę wpaść i się poczęstować
Cytat: PiotrSz w Października 16, 2013, 08:49:44 am[gdzieś niedawno czytałem (nasze forum???), że niektóre oddziały NFZ wymagają (czy też chcą wymagać od nowego roku) gabinetów diagnostyczno-zabiegowych na wyłączność dla niektórych poradni.Dostępność na wyłączność przez 100% pracy poradni jest dodatkowo punktowana w ofercie.
Cytat: stukas w Października 15, 2013, 16:47:28 pmJa wszystkie wymagalne wpisy z ustawy o działalności leczniczej (nowe kody komórek org.) zrobiłem rok temu. Mi.in gabinet zabiegowy 9450(w rejestrze zoz mam jako jeden wpis dot gabinetu.) W szoi dodałem także jedną komórkę gabinet diagnostyczno-zabiegowy z tym kodem. Potem pododawałem do wszystkich komórek np poradnia chir,gin,ort itp ten jeden gabinet zabiegowy, który wymagany jes zgodnie z załacznikiem nr 3 do zarządzenia nfz. Zadzwoniłem do nfz, Pani powiedziała, że jak najbardziej tak może być. Zgłosiłem zmiany do umowy, pozytywne, przyszedł aneks i tyle. Oczywiście opinnia sanepidu musi być.Rozumiem, że masz ileś tam poradni i zrobiłeś dla nich wszystkich tylko jeden gabinet diagnostyczno-zabiegowy 9450? Czy sanepid zaakceptował użycie tego jednego gabinetu dla wszystkich poradni? We wpisie do rejestru również dodałeś w tej komórce Kod resortowy funkcji ochrony zdrowia (kod IX - zwany też Profilem medycznym) dla wszystkich poradni? Jeżeli to wszystko zrobiłeś to powinno być niby ok ale.. gdzieś niedawno czytałem (nasze forum???), że niektóre oddziały NFZ wymagają (czy też chcą wymagać od nowego roku) gabinetów diagnostyczno-zabiegowych na wyłączność dla niektórych poradni.Pozdrawiam
(...)Jak robiłem rok temu zmiany to "miejsca stacjonowania nie było"(...)
Niejasno napisałam, jestem w Rejestrze PodmiotówWykonujących Działalność Leczniczą i to tutaj mi się knoci.egol