collapse

Reklama

Autor Wątek: Ponowna zmiana do umowy  (Przeczytany 4576 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamil

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? -1
  • Warmińsko-Mazurski OW NFZ
Ponowna zmiana do umowy
« dnia: Czerwca 07, 2011, 19:10:43 pm »
Witam! Problem wydaje się być złożony.
11 maja 2011 zgłosiłem zmianę do umowy, polegającą na dodaniu od 12 maja 2011 lekarza, który w 2010 już pracował w poradni. Ocena NFZ była oczywiście negatywna, gdyż: "Harmonogram lek. Xyz zablokowany do czasu dostarczenia zgody na przedłużenie specjalizacji" [pomijam fakt, iż wniesiony był wniosek o zmianę danych zmianę personelu (ukończenie specjalizacji), który został zaakceptowany]. Usunąłem więc miejsce pracy tego lekarza (świadczeniodawca-->zasoby świadczeniodawcy-->zatrudniony personel medyczny-->lekarz Xyz/miejsca pracy), dodałem nowe zgłoszenie do umowy, dodałem takie samo miejsce pracy tego lekarza, zrobiłem aktualizację zmiany do umowy. Problem w tym, że po pobraniu pdf-a status tego lekarza widnieje jako edycja. Zatwierdziłem wniosek, lecz przyszła odpowiedź, która pomijała w ogóle kwestię zmiany lekarza (zapewne dlatego, że widniał status "edycja" zamiast "dodanie"). Pytanie: Jak wygenerować teraz zmianę do umowy, aby lek. Xyz pojawił się ze statusem "dodanie"?

Pozdr,
k

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
  • Warmińsko - Mazurski OW
Odp: Ponowna zmiana do umowy
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 08, 2011, 07:41:35 am »
Jeśli wprowadziłeś harmonogram lekarza , go później usunąłeś i ponownie dodałeś to będzie zawsze edycja w zgłoszeniu zmian do umowy...nie da rady przestawić na dodanie...(dodanie będzie jak poprzedni harmonogram będzie zatwierdzony po stronie NFZ pomimo tego że go nie ma  ;)) ; z tym że taka operacja powinna przejść po stronie NFZ i powinni wystawić ocenę pozycji umowy...

Co do dostarczenia zgody i zablokowanego harmonogramu to czy nie prościej było przesłać do funduszu dokument potwierdzający specjalizację? i nie usuwać harmonogramów i tak dalej....
Pozdrawiam

Piotr

Offline Kamil

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? -1
  • Warmińsko-Mazurski OW NFZ
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 08, 2011, 09:41:14 am »
Co do dostarczenia zgody i zablokowanego harmonogramu to czy nie prościej było przesłać do funduszu dokument potwierdzający specjalizację? i nie usuwać harmonogramów i tak dalej....

Jak pisałem, uzyskanie specjalizacji zgłosiłem już wcześniej. Po kontakcie z NFZ, panie tam pracujące powiedziały, żeby wysłać jeszcze jedno zgłoszenie.

z tym że taka operacja powinna przejść po stronie NFZ i powinni wystawić ocenę pozycji umowy...
Powinna, ale nie przeszła.

Hanna

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 08, 2011, 12:48:16 pm »
Podepnę się pod ten temat, żeby nie zakładać nowego.
Czy jest w Necie gdzieś jakiś opis jak po kolei się wykonuje te "zmiany do umowy"?

Offline Przemyslaw

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 33
  • Zachodniopomorski OW

Offline Jerzyk56

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 23, 2011, 23:59:53 pm »
Podepnę się pod ten temat, żeby nie zakładać nowego.
Czy jest w Necie gdzieś jakiś opis jak po kolei się wykonuje te "zmiany do umowy"?
Dokumentacja użytkownika systemu SZOI, moduł świadczeniodawcy strony 155-192. Polecam.

Offline maciek777

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 81
  • Mazowiecki OW
Wróżbita maciek już nie wróży, bo zamknął się w sobie :p

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 578
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 1
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9408 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]