Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Cytat: Piotr29 w Sierpnia 22, 2011, 11:59:19 amWg mnie tak właśnie ma być ... najpierw aneks do pobrania a dopiero później żądanie rozliczenia....no chyba jeszcze gdzieś w tym czasie - przepięcie produktów z umowy do ugody, I-sza faza itd...
Wg mnie tak właśnie ma być ... najpierw aneks do pobrania a dopiero później żądanie rozliczenia....
Cytat: bart w Sierpnia 22, 2011, 19:54:13 pmCytat: Piotr29 w Sierpnia 22, 2011, 11:59:19 amWg mnie tak właśnie ma być ... najpierw aneks do pobrania a dopiero później żądanie rozliczenia....no chyba jeszcze gdzieś w tym czasie - przepięcie produktów z umowy do ugody, I-sza faza itd...o ile nadlimity rozliczane mają być ugodą, to wtedy jeszcze pobranie nowej umowy .... bo jeśli tylko aneksem to nic nie trzeba juz robić, pobrać i żądać ...
Witam, myślałem że gładko uda się rozliczyć ugodę za I półrocze ale jak zwykle coś co powinno być proste jest kaszan. Pobrałem ugodę zrobiłem przepięcie wysłałem raport ale on został odrzucony "Modyfikacja zestawu świadczeń zablokowana" chyba trzeba będzie jednak dzwonić do NFZ. Może jednak trzeba było od razu żądać rozliczenia, tylko też na portalu ostrzegają, że już jak raz się to zrobi to potem już nie będzie można żądać rozliczeń. Bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze???
... wysłałem raport ale on został odrzucony "Modyfikacja zestawu świadczeń zablokowana" chyba trzeba będzie jednak dzwonić do NFZ.
Cytat: Edward_B w Sierpnia 23, 2011, 22:05:25 pmkomunikat z SZOI z 22.08 (nasz OW)W najbliższym czasie otrzymacie Państwo pisma wraz z kopiami decyzji burmistrza/wójta celem poprawienia uprawnień do świadczeń. W dniach 23-31.08.2011r.odblokowane będą stosowne świadczenia celem dokonania odpowiednich korekt w raportach statystycznych. Po przeprowadzeniu prawidłowych korekt w SWX odblokujemy okresy rozliczeniowe celem wygenerowania korekty rachunku i nowego rachunku. Dopiero po przeprowadzeniu powyższych czynności będzie można dokonać rozliczania ugód.Witam!Czy ktoś próbował rozliczyć ugodę po 31.08.2011? Ja chciałem to zrobić dzisiaj i otrzymuję komunikat "Modyfikacja zestawów świadczeń zablokowana". Prosiłem w NFZ-cie o odblokowanie umowy, jednak Pani tam pracująca stwierdziła, że u nich umowa jest odblokowana. Czy ja robię coś źle, czy to Pani z NFZ-u się myli?
komunikat z SZOI z 22.08 (nasz OW)W najbliższym czasie otrzymacie Państwo pisma wraz z kopiami decyzji burmistrza/wójta celem poprawienia uprawnień do świadczeń. W dniach 23-31.08.2011r.odblokowane będą stosowne świadczenia celem dokonania odpowiednich korekt w raportach statystycznych. Po przeprowadzeniu prawidłowych korekt w SWX odblokujemy okresy rozliczeniowe celem wygenerowania korekty rachunku i nowego rachunku. Dopiero po przeprowadzeniu powyższych czynności będzie można dokonać rozliczania ugód.