collapse

Reklama

Autor Wątek: Brak identyfikatora instalacji z modułu ADMIN w raporcie statystycznym  (Przeczytany 8642 razy)

Offline wojacek

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
witam,

mam pewien problem z generowaniem pliku xml 1 fazy, albo raczej pps tworzy nieprawidlowy plik xml dla swiadcz ambulatoryjnych. do rzeczy: chodzi mi konkretnie o atrybut dla id-inst jest to tzw identyfikator instalacji krótki, przynajmniej dla downfz. natomiast PPS tworzy: id-inst="tutaj dlugi kod z nr licencji ppsa", a powinien id-inst="0202XXXX". zmienialem odpowiednie ustawienia w opcjach w parametrach glomalnych dla zmiennej id instalacji na : 0202XXXX, jednak plik zawiera te swoje: id-inst="tutaj dlugi kod z nr licencji ppsa" niestety limit moich pomysłow sie już wyczerpał, stąd prośba o pomoc. z góry dziękuję
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2011, 23:21:52 pm wysłana przez Bartosz »

Offline Piotr29

• Ekspert
  • Pomógł? 40
  • Warmińsko - Mazurski OW
Odp: id-inst
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2011, 07:51:06 am »
u mnie generuje długi id-ins i nie ma z tym problemu.....id instalacji zawsze będzie się generował z numerem licencji i datą...

po co chcesz to zmienić?
Pozdrawiam

Piotr

Offline wojacek

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 11, 2011, 08:23:03 am »
bo dolnośląski ow nfz odrzuca taka przesyłkę jako błędną

Offline marela

• Sponsorzy Forum
  • Super Specjalista
  • Pomógł? 6
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 11, 2011, 09:07:04 am »
Pewnie tak jak ja, najpierw wpisałeś świadczenia a potem dopiero zmieniałeś w parametrach globalnych. Ja już też nie mam pomysłu  jak to poprawić, chyba zostaje tylko powtórne wpisywanie.

Offline wojacek

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 11, 2011, 13:45:58 pm »
Pewnie tak jak ja, najpierw wpisałeś świadczenia a potem dopiero zmieniałeś w parametrach globalnych. Ja już też nie mam pomysłu  jak to poprawić, chyba zostaje tylko powtórne wpisywanie.

ale jestes zgrywus :)

zadalem pytanko do ks, damznac jak nie pomoze ktos do czasu ewentualnej odpowiedzi

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 11, 2011, 14:10:28 pm »
U mnie kilka lat temu byl "troche" podobny problem bo z deklaracjami POZ ktore byly przemigrowane z Pakietu Świadczeniodawcy ze starym nr instalacji
I tak w PPSie stare deklaracje (zaimportowane) mialy stary nr instalacji a recznie wpisane juz w PPSie nowy
Wysylalo sie wszystko poprawnie ale nie wracaly do mnie blednie zweryfikowane deklaracje na starym nr (szly na skrzynke starego nieuzywanego juz numeru)

Kamsofty przyslal skrypt poprawiajacy to tzn przepisujacy wszystkie deklaracje na nowy nr instalacji
Mysle ze nie powinni miec problemu ze stworzniem skryptu dla Waszego przypadku

pozdrawiam

Offline bart

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 117
  • Dolnośląski OW
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 11, 2011, 16:08:00 pm »
zadałem pytanko do ks, dam znać jak nie pomoże ktoś do czasu ewentualnej odpowiedzi
Jeśli tak jak wspomniała powyżej marela najpierw wpisałeś świadczenia a dopiero
potem poprawiłeś ID_INSTALACJI to masz błędne wpisy w polu INST tabeli EPD
i należy je poprawić na te NFZ-towe. Bez skrypciku lub bezpośredniego działania na bazie się nie da tego wykonać.

Ewentualna druga droga to (ponieważ przypuszczam, że to nowa instalka PPS-a i pierwsze rozliczenia) eksport
danych do excela - wyczyszczenie (reinstalka PPS-a) i po uzupełnieniu parametrów w opcjach - ponowny import świadczeń.

Offline wojacek

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 11, 2011, 18:38:37 pm »
zadałem pytanko do ks, dam znać jak nie pomoże ktoś do czasu ewentualnej odpowiedzi
i należy je poprawić na te NFZ-towe. Bez skrypciku lub bezpośredniego działania na bazie się nie da tego wykonać.

Ewentualna druga droga to (ponieważ przypuszczam, że to nowa instalka PPS-a i pierwsze rozliczenia) eksport
danych do excela - wyczyszczenie (reinstalka PPS-a) i po uzupełnieniu parametrów w opcjach - ponowny import świadczeń.

po wpisaniu nr instalacji, a następnie wpisywaniu kolejnych świadczeń, czyli z juz z ustawionymi opcjami do komunikacji z dow nfz, jest tak samo, czyli zamiast id-inst="0202..." jest id-inst="nr licencji ppsa"
 ???

swiadczenia poslalem z deklaracjami jeszcze nie kombinowalem, ale rzeczywiście jest "pewien kłopot" z odpowiedziami, min. brak informacji o potwierdzonych swiadczeniach przez nfz. no jest wesolo :)

powiem tak: do tej pory uzywalismy niejakiego minimediqusa, wiec taki malutki pryszczyk w tym przypadku z pps to jak rozjechanie muchy na asfalcie a .... (brak porównania) moze walnięcie skody w zabezpieczenie przy wloskiej drodze przy predkości 180km/h

dzieki za odp
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2011, 18:46:27 pm wysłana przez wojacek »

Offline Bartosz

• Ekspert
  • Pomógł? 178
  • Kujawsko-Pomorski OW NFZ/Konsultant IT/KK
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 11, 2011, 23:18:51 pm »

W tabeli PRD, także trzeba zmienić wpisy.

@marela
Napisz w poniedziałek na kspps@kamsoft.pl jaką masz sytuację, jeśli takie rzeczy już robili to problemów ze skryptami nie powinno być. Podaj im id w świadczeniach i id otrzymane z NFZ. Napisz też nie przesyłałaś jeszcze świadczeń od OWNFZ.

@wojacek
Też napisz w poniedziałek na kspps@kamsoft.pl bo teoretycznie zmiana ustawień w module ADMIN powinna zadziałać. Może trzeba wykonać jakieś dodatkowe czynności w programie lub coś nie działa tak jak powinno w programie.

Napiszcie co wam odpisali, może komuś się jeszcze przydadzą informacje.
Pozdrawiam
Bartosz

Offline wojacek

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
Odp: Brak identyfikatora instalacji z modułu ADMIN w raporcie statystycznym
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 15, 2011, 19:02:55 pm »
witam

rozwiazanie problemu jest takie, ze otrzymalem 2 skrypciki i po problemie. zatem bez palcowania powtornego swiadczen, bez reinstalacji wszystko na razie dziala. kamsoft sie spisal.

pozdr

Offline leonxx

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 08, 2015, 20:34:44 pm »
Miałem podobny problem przed chwilą, rozwiązałem go bez żadnych skryptów używając stronki http://textmechanic.com/Find-and-Replace-Text.html

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 09, 2015, 08:22:05 am »
Miałem podobny problem przed chwilą, rozwiązałem go bez żadnych skryptów używając stronki http://textmechanic.com/Find-and-Replace-Text.html

Tzn wrzuciłeś jakieś dane osobowe na jakąś stronkę w internecie? Jeżeli tak to gratuluje..

A jak chodzi o samo "find and replace" to każdy office i openoffice od lat to ma..

Pozdrawiam

Offline 09061303

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 325
  • Podkarpacki OW
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 09, 2015, 23:16:28 pm »
Ogólnie zmiana danych w xmlu to chyba rozwiązanie doraźne - każda korekta i dalej musimy to robić.
Kliknij pomógł, jeślim pomógł :-)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 575
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9409 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3153 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]