Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Co to znaczy switch ADSL? to nie jest przypadkiem router ADSL?Sprawdź karty sieciowe w komputerach 1 i 2.
Ponadto spotkałem się z przypadkiem wymulania sieci gdzie kable były zarobione jak komu pasowało. Po zarobieniu zgodnie ze standardem znacznie przyspieszyło. Nawet nie sądziłem, że aż takie znaczenie to może mieć.
Jak możliwość to sprawdź na jakiś sensownych switchach.
Jaki masz system na serwerze?
Jak mówi mpi posprawdzaj też wszystkie wtyczki. Masz jakiś miernik do kabli rj? czasami zagięty kabel powoduje syf w sieci.
Poskanuj też sieć, może ktoś jest fanem jakiegoś oprogramowania p2p czy coś takiego.Sprawdź też poleceniem netstat co i kto łączy się do serwera.
Ja się nie czepiam switcha pod względem czy jest to 1000 czy 100, tylko pod względem ich ilości.Im więcej ich jest tym większy chaos panuje w sieci i ma to duże znaczenie.Tak jak wspomniałem wcześniej - czy to będzie 1000 czy 100 jest dla mnie nieistotne, ponieważ nawet przy sieci bezprzewodowej da się pracować - bez rewelacji ale się da.
serwer, oraz gabinety 10,11 i 12 są podłączone do jednego nazwijmy go "głównego" switcha.Porównaj jak pracują te końcówki teraz a następnie odepnij wszystko pozostałe i sprawdź czy się polepszyło.
jakbys mial na klientach Windows 7 Profesional to moglbys nimi zarzadzac z poziomu serwera!z Win Server sa w sumie tylko 2 problemy1-trudniejszy w instalacji i administracji niz domowe windowsy2-cena, ale nawet nie tyle cena samego win servera co licencji dostepowych CAL bo standardowokupujesz system z 5 licencjami na klientow a np kolejne 10 CALi to strzelam cena w okolicach calosciceny systemu ..hmm.. mozliwe ze tymczasowo problem moglby rozwiazac Windows 7 Profesional na serwerze bo on ma wiekszy limit niz Home Premium ale to tez byloby tylko na chwilke rozwiazaniejest jeszcze cos takiego jak Windows Server Essential bodajze - rozwiazanie tansze, okrojonedla malych firm ale cos mi sie wydaje ze max klientow to 10 i nie da sie dokupic CALi - trzebaprzejsc na pelny Win Server