collapse

Reklama

Autor Wątek: Bledny import listy poz za styczen 2011  (Przeczytany 5981 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
Bledny import listy poz za styczen 2011
« dnia: Lutego 02, 2011, 21:14:08 pm »
Witam otrzymałam dziś dopiero wersję elektroniczną nowej umowy po przesłaniu listy deklaracji za STYCZEN 2011 wystapił bład importu
Błąd systemowy:
Etap przetwarzania okresu, za który jest lista, inny niż Import list
Opis operatora:
Lista przesłane po terminie. Rozpoczęto już weryfikację list POZ. Nie jest już możliwe zaimportowanie tej listy w danym okresie.

Czy ktoś wie co z tym należy zrobić?

Offline neelix

• Ekspert
  • Pomógł? 39
Odp: Bledny import listy poz za styczen 2011
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 02, 2011, 21:38:53 pm »
Za późno wysłałeś po prostu. Z tego co wiem to w mazowieckim robią drugą weryfikacje list specjalnie dla porozumienia, ale nie wiem jak u Ciebie będzie. Zadzwoń do swojej centali albo delegatury.
Z drugiej strony nie wiem jak to jest jeżeli w przypadku np. jakiegoś losowego zdarzenia świadczeniodawca nie prześle na czas listy, czy istnieje jaką procedura odwołania.

Offline Oktawiad

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 02, 2011, 21:43:30 pm »
jutro zadzownię do NFZ-u w Poznaniu, wczoraj dopiero dostałam umowę pisemną która natychmiast odesłalam i dziś dopiero ukazała mi się umowa w SZOI więc nie miałam możliwości zrobienia tego wcześniej z tego co się orientuje to w naszym mieście jeszcze niektórzy nie otrzymali umowy pisemnej... ;/

Offline zibi

• Super Specjalista
  • Pomógł? 14
  • Wielkopolski OW
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 02, 2011, 22:09:23 pm »
jutro zadzownię do NFZ-u w Poznaniu, wczoraj dopiero dostałam umowę pisemną która natychmiast odesłalam i dziś dopiero ukazała mi się umowa w SZOI więc nie miałam możliwości zrobienia tego wcześniej z tego co się orientuje to w naszym mieście jeszcze niektórzy nie otrzymali umowy pisemnej... ;/
Masę ludzi choćby prawie całe PZ
Ja dziś dzwoniłem - napisz pismo o ponowną weryfikację listy POZ (wzór pisma jest na stronie wownfz w najczęściej zadawanych i wyślij je a w ciągu 2 dni dostaniesz zwrotny raport.

Offline PiotrSz

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 109
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 02, 2011, 22:22:08 pm »
U nas w Malopolsce podobny bajzel ..
Zakonczenie rokowan POZ bylo przed koncem grudnia a dopiero 31.01.2011 dostalismy plik umowy i wtedy wyslalem deklaracje
Status na ISI (lokalny portalik przez ktory wczytuje sie miedzyinnymi deklaracje) maja zaimportowane wiec wyglada ze ok z mojej strony
Oczywiscie do tej pory ani pol komunikatu nt wysylek deklaracji ich weryfikacji czy rozliczen MOW NFZ nie osmielil sie wydac :-/

pozdrawiam

Offline mmila13

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 02, 2011, 23:47:02 pm »
cyt. Masę ludzi choćby prawie całe PZ
Ja dziś dzwoniłem - napisz pismo o ponowną weryfikację listy POZ (wzór pisma jest na stronie wownfz w najczęściej zadawanych i wyślij je a w ciągu 2 dni dostaniesz zwrotny raport.

No czy w ciągu dwóch dni to nie wiem - ja wysłałam 25 stycznia i nadal nie mam zwrotki. Najpierw był import list, potem generacja raportów, potem udostępnianie raportów - dzisiaj znowu import list itd. a raportu zwrotnego nadal nie mam

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 02, 2011, 23:56:19 pm »
Centralna weryfikacja odbyła się 21 stycznia. Być może w tym okresie wszystkie Oddziały musiały uruchomić u siebie też jakiś proces weryfikacji nawet jak nie ma na serwerze list.
W K-P umowy zaczęły pokazywać się 11-12 stycznia i mieliśmy termin do 19 stycznia właśnie ze względu na tą centralną weryfikację.
Widocznie nie wszyscy zdążyli bo na koniec miesiąca zrobili jeszcze jedną weryfikację.

A jeśli chodzi o spóźnienie z przesłaniem listy i wnioskiem o ponowną weryfikację to u nas podobno od jakiegoś czasu nie można tego robić. Ponoć niezgodne z przepisami i jedynym wyjściem jest dotrzymywanie terminów.
Znam kogoś kto 3 lata temu nie wysłał listy POZ - wtedy została wzięta pod uwagę lista z poprzedniego miesiąca. Czy w obecnie to działa? U mnie w Oddziale tego nie wiedzą.
Napewno nie zadziała na przełomie roku (inna umowa) albo w przypadku zmian (np. w paździeniku jak wymagane było miejsce złożenia).

Offline krzyno22

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? -1
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2011, 15:14:10 pm »
Wysłałem liste POZ za styczen dla lekarza w czwartek i juz mam generacje raportów a dla pielegniarki dopiero dzisiaj dostałem umowe i odrazu puściłem deklaracje za styczen i mam komunikat "
Błąd systemowy:
Etap przetwarzania okresu, za który jest lista, inny niż Import list"
Ciekawy jestem co oni teraz z tym zrobią w NFZ.

Offline bart

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 117
  • Dolnośląski OW
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 15, 2011, 08:20:55 am »
Wysłałem liste POZ za styczen dla lekarza w czwartek i juz mam generacje raportów a dla pielegniarki dopiero dzisiaj dostałem umowe i odrazu puściłem deklaracje za styczen i mam komunikat "
Błąd systemowy:
Etap przetwarzania okresu, za który jest lista, inny niż Import list"
Ciekawy jestem co oni teraz z tym zrobią w NFZ.
Wiadomo czego (na razie) nie zrobią - nie zapłacą.
Lepiej "atakuj" lokalny NFZ pismami i pytaj oficjalnie.
Na forum można pogadać, ale pieniądze są w OW NFZ.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 562
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]