Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Witam,a jak to jest z rozliczeniem nad wykonań za 2010, czy ktoś wie? właśnie usiadłam, przeczytałam i zaczęłam robić:cytuję: Wykaz przedmiotowych świadczeń udostępniony jest świadczeniodawcy w Portalu SZOI w wykazie produktów do rozliczenia (menu: umowy, opcja: lista umów, operacje: bieżące rozliczenie, zakładka: wykaz produktów do rozliczenia; link: pobierz plik). W celu uzyskania przedmiotowych świadczeń należy zmienić rozszerzenie pliku WDR na ZIP, następnie rozpakować plik. Powstały plik z rozszerzeniem CSV można zaimportować do programu MS Excel i przefiltrować wartości ujemne w kolumna D o nazwie ?lb-jedn-rozlicz.?i przefiltrować wartości ujemne w kolumna D o nazwie ?lb-jedn-rozlicz. - chyba z konia spadli, jakie wartości ujemne, a poza jak ktoś kto nie pracuje na exelu ma to zrobić ( a np moja mama lekarz okulista nie zna exela, bo i po co). Ja nawet mimo iż mam na co dzień do czynienia mam, dostałam oczopląsu ładnie posortowałam, włączyłam filt i o dziwo nie ma wartości ujemnych? Co wtedy? Co to oznacza? I jak to dalej przesłać, bo nie ma opcji, żeby zrobić to tak jak w zeszłym roku? Ratujcie, bo zjem klawiaturę!Dziękuję za info i pozdrawiam
Pomimo nie podpisania umowy
trzeba zawsze przed wysłaniem raportu zatwierdzić model rozliczeń na SZOI i to za każdym razem na nowy miesiąc