collapse

Reklama

Autor Wątek: Usługi wpisywane na podstawie starej umowy  (Przeczytany 8537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anrutek

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
  • Kujawsko-Pomorskie
Usługi wpisywane na podstawie starej umowy
« dnia: Stycznia 20, 2011, 15:55:21 pm »
Witam.
Zna ktoś sposób aby przepiąc usługi POZ ze starej umowy 2010 na 2011 wpisywane w styczniu 2011.
Wszystkie inne zakresy idą ładnie oprócz POZ, gdyż zmienione są kody usług.

Offline Bartosz

• Ekspert
  • Pomógł? 178
  • Kujawsko-Pomorski OW NFZ/Konsultant IT/KK
Odp: Usługi wpisywane na podstawie starej umowy
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 20, 2011, 16:11:47 pm »
Witam.
Zna ktoś sposób aby przepiąc usługi POZ ze starej umowy 2010 na 2011 wpisywane w styczniu 2011.
Wszystkie inne zakresy idą ładnie oprócz POZ, gdyż zmienione są kody usług.

Jeśli narzędziem ugody z menu serwis nie dało się przenieść świadczeń, pozostaje przeklikanie świadczeń ręcznie w programie lub SQL.
Pozdrawiam
Bartosz

Offline Moni

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 20, 2011, 21:04:29 pm »
Ja wyeksportowałam świadczenia lekarza i poprawiłam w exelu na nowy nr umowy i nowy numer produktu kontraktowego bodajże była końcówka 9301, a teraz jest 9201 jakoś tak. Potem usunęłam przez moduł Rozliczenia te świadczenia oczywiście najpierw wyfiltrowałam żeby tylko były świadczenia lekarza i usunęłam za pomocą przycisku :Odfiltrowane-> Usuń wszystkie świadczenia.. Potem tez w module Rozliczenia zaimportowałam poprawione świadczenia (Import-> Rapstat). Z pielęgniarką będę kombinować ale wyeksportowanie i poprawienie przy tych świadczeniach nie pomogło, program odrzuca i opisuje błąd jako niepoprawny kod produktu kontraktowego.
Moni

Offline Carlos

• Super Specjalista
  • Pomógł? 6
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 22, 2011, 18:37:32 pm »
Ja wyeksportowałam świadczenia lekarza i poprawiłam w exelu na nowy nr umowy i nowy numer produktu kontraktowego bodajże była końcówka 9301, a teraz jest 9201 jakoś tak. Potem usunęłam przez moduł Rozliczenia te świadczenia oczywiście najpierw wyfiltrowałam żeby tylko były świadczenia lekarza i usunęłam za pomocą przycisku :Odfiltrowane-> Usuń wszystkie świadczenia.. Potem tez w module Rozliczenia zaimportowałam poprawione świadczenia (Import-> Rapstat). Z pielęgniarką będę kombinować ale wyeksportowanie i poprawienie przy tych świadczeniach nie pomogło, program odrzuca i opisuje błąd jako niepoprawny kod produktu kontraktowego.

Witam, a co zrobić, gdy zaimportowane wizyty z umową na 2011 nie "wchodzą" do raportu statystycznego?
Carlos

Offline Moni

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 22, 2011, 19:56:38 pm »
No nie mów, sprawdzę w poniedziałek, nie robiłam jeszcze statystycznego więc nie spotkałam się z takową trudnością... Sprawdzę i dam znać.
Moni

Offline anna852

• Specjalista
  • Pomógł? 2
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 23, 2011, 14:36:12 pm »
U mnie niestety błąd "niepoprawny kod produktu kontraktowego" pojawia się też przy importowaniu świadczeń lekarza. Pewnie zostanie ręczne przeklikanie umowy ehhhh. Może macie jakieś pomysły??

Offline skopczyp

• Ekspert
  • Pomógł? 37
  • SZOI
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 23, 2011, 18:45:42 pm »
sprawdź kolumny z numerem umowy, kodem usługi, kodem usługi szczegółowej oraz nr punktu umowy (pozycja w umowie na 2011)

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 24, 2011, 10:25:36 am »
A ja zrobiłem inaczej niż wszyscy.
Po prostu napisałem maila do Kamsfotu i otrzymałem odpowiedź, że postarają się do końca tygodnia zrobić narzędzie przepinające te świadczenia z innym kodem do nowej umowy.
Czy tak nie jest prościej?

Offline Michał

• ForumPPS.pl
  • Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 102
  • Kujawsko-Pomorski OW
    • NZOZ "ARS MEDICA" Przychodnia Lekarska
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 24, 2011, 11:10:53 am »
Pewnie, że prościej. Ja również nauczony doświadczeniem nie wychylam się już przed szereg i czekam z większością takich spraw do samego końca bo przeważnie Kamsoft robi co do niego należy.
Pozdrawiam
Michał (michalszy)

Offline miszol

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 33
  • Wielkopolski OW NFZ
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 24, 2011, 17:00:13 pm »
Podczas przedłużania umowy na 2011 rok było ostrzeżenie że mogą być problemy z przeniesieniem świadczeń na nową umowę, więc moim zdaniem Kamsoft ma wymówkę i nie musi nic w tej sprawi robić.
Oczywiście lepiej żeby coś zrobili, ale przekonałem się już że programy typu Tasker są bardzo pomocne przy rozliczeniach i wszelkich poprawach :)

Offline Moni

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 5
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 24, 2011, 17:09:15 pm »
Jestem podobnego zdania... Umiesz liczyć, licz na siebie... i na forumowiczów ppsa ;)
Moni

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 24, 2011, 18:21:16 pm »
Wiem, że Kamsoft może mieć wymówkę. Z takim nastawieniem pisałem maila.
Mógłbym się pobawić i pogrzebać w bazie, ale jakoś się do tego nie palę :), więc napisałem do Kamsoftu i otrzymałem odpowiedź, że do końca tygodnia postarają się coś zrobić.

Właśnie ze względu na to ostrzeżenie, umożliwiałem wprowadzanie na starej umowie na wszelki wypadek tylko tam gdzie usługi wporwadzane są na bieżąco przez lekarza podczas wizyty i drukowany opis oraz recepty.
Poczekamy i zobaczymy. Myślę, że chyba by nie kłamali mnie i jednak coś zrobią. Zawsze można napisać samemu do nich.

decerios

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 28, 2011, 08:54:35 am »
Właśnie próbowałem przepisać usługi realizowane w styczniu 2011 (z umową na 2010) i póki co nie udało mi się. Opcja ?ugoda? nie działa (nic nie zmienia).
Żadna z usług wpisywanych przed importem umowy 2011 nie ma przypisanego produktu, a teraz muszę go przypisać, zgodnie z ich oznaczeniami w 2011r.

Próbowałem także wyeksportować świadczenia do excela i tam dokonać zmian i niestety świadczenia wpisywane w 2011 roku bez przypisanych produktów kontraktowych z nieznanego mi powodu nie eksportują się. Eksportują się tylko te, które mają przypisane produkty (zostały wprowadzone po imporcie umowy na 2011rok). Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją i znalazł rozwiązanie, które nie wymaga przeklikania wszystkich wizyt i ręcznego dodawania produktów 2011 ?

Pozdrawiam,
decerios

Offline Grażyna

• Sponsorzy Forum
  • Ekspert
  • Pomógł? 6
  • Mazowiecki Oddział Wojewódzki NFZ
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 02, 2011, 12:04:40 pm »
Udało mi sie przepiąć usługi w POZ ze starej umowy na nową, trzeba pobrać aktualizację PPS-a i wejść w ugody i przepiąć z jednej umowy na drugą. Pozdrawiam

Offline mpi

• Ekspert
  • Pomógł? 116
  • Kujawsko-Pomorskie
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 02, 2011, 12:13:30 pm »
Się tak nie ciesz  ;D bo jeszcze trzeba zrobić raport statystyczny a ponoć w tej wersji nie podpinają się produkty....

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 561
  • Kropka Ukrytych: 1
  • Kropka Użytkowników: 1

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 28.

[Pokaż zapytania]