Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
a w NZOZach jest więcej problemów.
jak masz jednego pracownika, który jest zgłoszonych w umowach SZP, AOS, ASDK, POZ, RTM, to robi się delikatnie burdel
A w tzw. międzyczasie 13 się zwolni, 11 nowych zatrudni, 4 zmieni miejsce pracy, a 80 musisz zmienić bo Funduszowi się nie podobają godziny.
Całe szczęście, że w SZP nie trzeba wykazywać harmonogramów, bo to już by była fikcja.
Cytat: pav w Grudnia 04, 2009, 23:05:03 pmCałe szczęście, że w SZP nie trzeba wykazywać harmonogramów, bo to już by była fikcja.nooooo a potem broni NFZ że dużo czasu na oferty heheh a mówiąc poważnie to za to męczycie się z JGP...Bartosz - a z CHUK można zrezygnować? Jakiś czas temu nasz Oddział upominał na stronie że CHUK jest obligatoryjny?
nooooo a potem broni NFZ że dużo czasu na oferty heheh a mówiąc poważnie to za to męczycie się z JGP...
Chyba położnym było trzeba ułożyć harmonogram tygodniowy zrobić, ale one nie są wykazywane w realizacji świadczeń w SZP. Dobrze pamiętam bo u mnie pracują po 7:35 godziny i delikatnie mówiąc miałem trudności z ułożeniem fikcyjnego harmonogramu pracy oddziału.
Cytat: Bartosz w Grudnia 04, 2009, 23:12:49 pmChyba położnym było trzeba ułożyć harmonogram tygodniowy zrobić, ale one nie są wykazywane w realizacji świadczeń w SZP. Dobrze pamiętam bo u mnie pracują po 7:35 godziny i delikatnie mówiąc miałem trudności z ułożeniem fikcyjnego harmonogramu pracy oddziału.U mnie oddział 24h, lekarze 40h-godz. w innych miejscach + pielęgniarki 37:55 i położne 08:00-15:35.
3. Jak pilnujesz na bieżąco to później tylko wciagnięcie personelu poklikanie "dadaj wszystko" i cyknięcie ankiet, w sumie moze z jednen dzień.
My w każdym razie nic nie wykazujemy do NFZ i odpukać nie czepiają się.
A na oddziale ginekologiczno - położniczym nie wykazujesz położnej w godzinach 15:35 - 8:00?