Witajcie mam kilka pytań odnośnie rozliczeń POZ w SOMED
Jak kodujecie wizyty z tymi produktami? Wszystko wraca mi błędami
1.
Budżet Diagnostyczny
ANTYTPO (PRZECIWCIAŁA PRZECIW PEROKSYDAZIE TARCZYCOWEJ) - DLA ŚWIADCZENIA NIE WYKAZANO WYMAGANEJ PRZYCZYNY
ANTYTG (PRZECIWCIAŁA PRZECIW TYREOGLOBULINIE) - DLA ŚWIADCZENIA NIE WYKAZANO WYMAGANEJ PRZYCZYNY
IMMUNOGLOBULINY E SWOISTE (IGE) Z PANELEM 20-PUNKTOWYCH OZNACZEŃ DOTYCZĄCYM ALERGII WZIEWNYCH - BRAK ODPOWIEDNIEGO KODU ICD9 DLA DANEGO ŚWIADCZENIA mam L91
HOLTER EKG 24 GODZ. (24-GODZINNA REJESTRACJA EKG) - DLA ŚWIADCZENIA NIE WYKAZANO WYMAGANEJ PRZYCZYNY
PORADA EDUKACYJNA - BILANS ZDROWIA - BRAK W SYSTEMIE ŚWIADCZEŃ WYMAGANYCH DLA ZESTAWU i DLA ŚWIADCZENIA NIE WYKAZANO WYMAGANEJ PRZYCZYNY
już ręce opadają i nie mogę doszukać się przyczyny. O jaką przyczynę chodzi i gdzie ją uzupełnić
Nie rozumiem problemu w rozliczeniach w Innych aplikacjach jak drEryk/Mmedica/Progmed problemu nie mam, natomiast SOMED ciągle wali błędami.
Jeśli chodzi o IMMUNOGLOBULINY E SWOISTE w załączniku zdjęcie jak mogę z poziomu rozliczeń poprawić Procedury w zleceniu? Albo ja nie rozumiem, ale żaden program nie jest dla mnie tak "cudowny" jak somed te instrukcje to tez pożal się Boże, jak poprawiać te błędy ze screena