collapse

Reklama

Autor Wątek: KSEF  (Przeczytany 51186 razy)

Offline frodo

• Ekspert
  • Pomógł? 36
  • Zachodniopomorskie
Odp: KSEF
« Odpowiedź #210 dnia: Dzisiaj o 10:44:24 »
nie piszesz dokładnie , bo komunikat xml zawiera błędy a na załączonym orazku sa stwierdzinia o prawdłowości po walidacji.
Domyslam się , że komunikat xml zawiera błędy pochodzi z ksef a to co na obrazku to po walidacji na szoi.
Ten komunikat o błędach podobno zawsze wyskakuje na ksef, ale jak się edytute bez zmian to na koniec wyskoczy że jest prawidłowy.

Offline AnnaWoj

• Początkujący
  • *
  • Pomógł? 0
« Odpowiedź #211 dnia: Dzisiaj o 10:58:06 »
na szoi zwalidowany pozytywnie, przy wczytywaniu w ksef plik xml zawiera błędy

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 163
« Odpowiedź #212 dnia: Dzisiaj o 11:15:59 »
Klikasz dalej i poprawiasz datę na dzisiejszą potem, dalej, dalej
Edward z Kętrzyna

Offline Kor

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 3
« Odpowiedź #213 dnia: Dzisiaj o 11:57:52 »
Jeśli taka informacja pojawia się w momencie wczytywania w ksef to w sumie nie wiadomo do końca o co chodzi. Też miałem tak z 2 razy. Kliknięcie "dalej" bez problemu zaczytuje fakturę i pojawia się informacja ,że wszystko jest ok. Świeci się na zielono i podany jest numer faktury w systemie ksef. Po stronie NFZ też nie było z tymi fakturami żadnego problemu. Chyba ten cały system też dopiero się dociera i idealnie będzie działać za parę miesięcy albo nigdy:)

Offline fizjo

• Specjalista
  • Pomógł? 8
« Odpowiedź #214 dnia: Dzisiaj o 12:03:42 »
Już tyle wpisów dot. KSEFU że nie można nic znaleźć.....

Jest do wystawienia fa korygująca - nfz nie zaakceptował kilku pacjentów (musze zrobić raporty jeszcze raz - brak kodów terytorialnych)
Czy wystawiam bezpośrednio tylko fa korygującą z szablonu NFZ do KSEF ?
czy jeszcze muszę wystawiać fa zerującą i od nowa fakturę tą co jest korygowana.
dzięki za odpowiedz

Offline frodo

• Ekspert
  • Pomógł? 36
  • Zachodniopomorskie
« Odpowiedź #215 dnia: Dzisiaj o 12:07:47 »
najpierw fakturę zerującą a potem nową do właściwego szablonu

Offline MK

• Kamsoft
  • Ekspert
  • Pomógł? 57
« Odpowiedź #216 dnia: Dzisiaj o 13:20:31 »
Jeśli taka informacja pojawia się w momencie wczytywania w ksef to w sumie nie wiadomo do końca o co chodzi. Też miałem tak z 2 razy. Kliknięcie "dalej" bez problemu zaczytuje fakturę i pojawia się informacja ,że wszystko jest ok. Świeci się na zielono i podany jest numer faktury w systemie ksef. Po stronie NFZ też nie było z tymi fakturami żadnego problemu. Chyba ten cały system też dopiero się dociera i idealnie będzie działać za parę miesięcy albo nigdy:)
Wiadomo :-) Problem dotyczy interpretacji niektórych pól związanych z stawką zw. Po prostu mechanizm importujący plik analizuje pola i mu wychodzi że coś nie zgadza się z rabatem (jaki rabat w NFZ?). Ale tak faktycznie jest, o ile to ten sam przypadek. Analizowałem go kiedyś dokładnie, bo faktycznie dziwne to bardzo. Co ciekawe, ten błąd nie do końca jest błędem, bo jak już napisano, przechodzi dalej i faktura otrzymuje numer. Do tego komunikacja bezpośrednio programu wysyłającego faktury i KSeF również nie zwraca tego błędu. Dla zainteresowanych spójniejsze, bo przez AI wygenerowane wytłumaczenie tego paradoksu (o ile to ten sam błąd, można jednak przyjąć, że mogą być podobne kwiatki przy analizie innych wartości) mogę wysłać na priv
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 13:29:13 wysłana przez MK »

Offline Edward_B

• Ekspert
  • Pomógł? 163
« Odpowiedź #217 dnia: Dzisiaj o 15:56:27 »
Przechodziłem to w zeszły miesiącu. Nie mogąc sobie dać rady poprosiłem KAMSOFT o pomoc. Prób rozwiązania problemu trwała 2 tygodnie. W korekcie za każdym razem zerowane było netto lub brutto, nigdy razem. Dopiero instalacja licencji na automatyzację procesu przesyłania faktur pomogła. Okazuje się, że wtedy korekty generowane są poprawnie .
Właśnie mam to samo, zrobiłem zlecenie na zdalną pomoc do KAMSOFT, może już ogarnęli temat i zrobią
Edward z Kętrzyna

Offline Paweł

• Administrator
  • Ekspert
  • Pomógł? 555
  • Zachodniopomorski OW
« Odpowiedź #218 dnia: Dzisiaj o 16:00:33 »
Jest do wystawienia fa korygująca - nfz nie zaakceptował kilku pacjentów (musze zrobić raporty jeszcze raz - brak kodów terytorialnych)
Czy wystawiam bezpośrednio tylko fa korygującą z szablonu NFZ do KSEF ?

Wystawiasz tylko korektę.

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 479
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 2
  • Kropka Użytkownicy online:

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9770 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3299 Wiadomości
karolweksler
3256 Wiadomości
09061303
3241 Wiadomości
Michał Michał
3199 Wiadomości
Edward_B Edward_B
3160 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2221 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1646 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]