Dzień dobry.
Mam pytanie dotyczące korekt. Podobnie jak niektóre osoby na forum wygenerowałem fakturę KSeF (KS-PPS) i umieściłem w systemie, ale okazało się, że jest błędny adres centrali NFZ (Grójecka), faktura w NFZ odrzucona, wystawiłem korektę zerującą do faktury, a następnie fakturę z poprawnym adresem. Ta druga została już zaksięgowana, ale problem dotyczy pierwszej (błędnej) i korekty zerującej do niej - zgodnie z komunikatem mam: "Ze względu na przysłanie korekty zerującej wyłącznie w cenach jednostkowych netto - brak możliwości wyzerowania faktury nr 4/2006. NALEŻY PRZYSŁAĆ KOREKTĘ ZERUJĄCĄ DO TEGO DOKUMENTU WYŁĄCZNIE NETTO, NATOMIAST DO FAKTURY nr 4/2006 WYŁĄCZNIE NETTO/BRUTTO".
Jak mam to rozumieć: jak utworzyć fakturę zerującą do korekty zerującej (co miałaby ona zawierać). Jak zrobić to, aby jedna z nich była netto, a druga netto/brutto (pierwsza faktura zawiera w wizualizacji NFZ pozycje netto/brutto, pozostałe tylko netto, a wszystkie tak samo generowane, a pliki xml faktur nie różnią się od siebie pozycjami). Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam. Wojtek.