collapse

Reklama

Autor Wątek: Program profilaktyka 40+ błąd  (Przeczytany 2362 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HoliCareUs

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 0
Program profilaktyka 40+ błąd
« dnia: Sierpnia 14, 2023, 08:21:15 am »
Dzień dobry szanowne Państwo! Proszę o pomóc w takim pytani.
Z 20.07.2023 przestało rozliczać 40+. Pokazuje taki błąd: REG_PROCEDURY; W zdarzeniu nie wskazano wymaganych procedur lub wskazano procedury niezgodne ze skierowaniem. Wcześniej działało bez problemów.

Offline zb1234

• Kompletny nowicjusz
  • Pomógł? 1
Odp: Program profilaktyka 40+ błąd
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2023, 09:13:03 am »
Dzień dobry
Czy te błędy udało się jakoś poprawić ?, u mnie też sporo takich samych błędów, zaczęły się w lipcu
i w sierpniu też występują, ponadto od 1 września będzie obowiązkowa Centralna e-rejestracja pacjenta
na gabinet.gov.pl, nie działa ona prawidłowo, bo po pobraniu skierowania do systemu gabinetowego,
nie wyszukuje na gabinet.gov.pl skierowania w statusie "u realizatora",
zgłaszałem to do Cez ale od ponad tygodnia cisza,
rozliczanie programu 40+ to jakaś porażka.

Offline karolweksler

• Ekspert
  • Pomógł? 230
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2023, 17:24:25 pm »
od 1 września będzie obowiązkowa Centralna e-rejestracja pacjenta

Czy tylko na profilaktykę 40+ czy na coś jeszcze?

Offline marcin3112

• Zaawansowany
  • **
  • Pomógł? 9
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2023, 18:04:28 pm »
...
i w sierpniu też występują, ponadto od 1 września będzie obowiązkowa Centralna e-rejestracja pacjenta
...

e-rejestracja odroczona do końca roku
tu projekt rozporządzenia MZ
https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12375805/katalog/12998773#12998773

Offline Lillka

• Specjalista
  • Pomógł? 14
  • MOW NFZ
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 30, 2023, 08:32:07 am »
to cudownie, bo ja nie wiem jak to ma działać  :o My robimy badania z podwykonawcą który Nam przekazuje wyniki HL7CDA, ale po przekazaniu zlecenia z Naszego programu wewnętrznego (softor), bez tego nie mogę odebrać wyników, ale żeby to zrobić muszę pobrać eskieorwanie do siebie do sytemu wewn. Jak zapisałam na egabinecie pacjenta, nie mogła już pobrać u siebie, więc nie mogę tego zrealizować... jakaś masakra... napisałam do CEZ, oczywiście bez odpowiedzi...  :-X

Offline 09061303

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 325
  • Podkarpacki OW
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 30, 2023, 12:52:07 pm »
Problem na chwilę obecną nie leży w samej e-rejestracji centralne lub może po części, ale w samym fakcie pobrania eskierowania. Jak pobrane w gabinet gov, to nie pobierzesz w aplikacji gabinetowej i odwrotnie. I teraz albo gabinet gov odblokuje możliwość rejestracji bez pobrania skierowania (może z jakąś weryfikacją istnienia, ale bez pobrania) i aplikacja gabinetowa działa jak wcześniej, albo pójdą jakieś inne zmiany wymagające od modyfikacji programistycznych po stronie aplikacji gabinetowej. Zobaczymy.
Na razie mamy odroczenie, zobaczymy co się będzie działo. Ja na razie erejestrację zostawiam w spokoju i działam po staremu.
Kliknij pomógł, jeślim pomógł :-)

Offline MK

• Kamsoft
  • Ekspert
  • Pomógł? 49
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 30, 2023, 15:02:23 pm »
Problem na chwilę obecną nie leży w samej e-rejestracji centralne lub może po części, ale w samym fakcie pobrania eskierowania. Jak pobrane w gabinet gov, to nie pobierzesz w aplikacji gabinetowej i odwrotnie. I teraz albo gabinet gov odblokuje możliwość rejestracji bez pobrania skierowania (może z jakąś weryfikacją istnienia, ale bez pobrania) i aplikacja gabinetowa działa jak wcześniej, albo pójdą jakieś inne zmiany wymagające od modyfikacji programistycznych po stronie aplikacji gabinetowej. Zobaczymy.
Na razie mamy odroczenie, zobaczymy co się będzie działo. Ja na razie erejestrację zostawiam w spokoju i działam po staremu.
Takie rozwiązanie, o ile oczywiście to ten sam świadczeniodawca, istnieje i było już opisane w biuletynie do wersji 2022.03.0.02 (mówię o KS-SOMED). Ja wiem, że jest to chore rozwiązanie i wymaga przepisania tych dziwnych OIDów ale tak to w CeZ wymyślono. Wtedy system gabinetowy nie pobiera formalnie skierowania, bo już pobrane w erejestracji, ale pobiera jego postać i mając wszystkie potrzebne dane może robić z nim to co normalnie.

Offline 09061303

• Global Moderator
  • Ekspert
  • Pomógł? 325
  • Podkarpacki OW
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 30, 2023, 17:03:51 pm »
Dzięki za przypomnienie. Temat dotyczy oczywiście tego samego świadczeniodawcy. Forma rzeczywiście mogłaby być trochę lepsza, ale pola te na podglądzie skierowania są kopiowalne w gabinet gov, także może tragedii nie będzie.
Kliknij pomógł, jeślim pomógł :-)

* Szukaj

* Kto jest on-line

• Kropka Gości: 554
  • Kropka Ukrytych: 0
  • Kropka Użytkowników: 0

Nie ma żadnego użytkownika on-line.

Reklama

* Aktywni

Paweł Paweł
9407 Wiadomości
mpi
3356 Wiadomości
PiotrSz
3285 Wiadomości
Michał Michał
3191 Wiadomości
karolweksler
3150 Wiadomości
09061303
3079 Wiadomości
Edward_B Edward_B
2968 Wiadomości
Bartosz Bartosz
2375 Wiadomości
maciek777 maciek777
2201 Wiadomości
cilazapril cilazapril
1634 Wiadomości

Reklama

Reklama

Style:3: index (domyslny), Portal (default), Display (default).
Pod-szablony:8: init, html_above, body_above, portal_above, main, portal_below, body_below, html_below.
Pliki językowe:8: SPortal.english (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), SPortal.english (domyslny), index+Modifications.english (domyslny), index+Modifications.polish-utf8 (domyslny), SPortal.polish-utf8 (domyslny), index.english (domyslny), index.polish-utf8 (domyslny).
Arkusze stylów:1: portal (default).
Uwzględnione pliki:15 - 738KB. (pokaż)
Użytych zapytań: 29.

[Pokaż zapytania]