Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
U nas Pan informatyk od wynagrodzenia za maj z zembalowym np. 3850 kazał odjąć to 1200 i wtedy wszystkich do tej tabelki trzeba włożyć.
Witam,Mam pytanie, udało się komuś wysłać ten plik CSV bez problemów? Ja mam cały czas komunikat jak na załączonym obrazku. Sprawdzałem i wszystko jest w pliku OK. Tabela jest zgodna z wzorcem. Dane w poszczególnych kolumnach są zgodne. Wszystko odpowiada tym Regułom jakie NFZ udostępnił na SZOI przy tym komunikacie nr 2 o informacji o wynagrodzeniach. . Już nie wiem co z tym zrobić... Ma ktoś może jakiś pomysł?
Witam , mam pytanie w sprawie tabelki:Jeżeli ktoś ma wynagrodzenie np.5000 zł , jak rozbić kwotę z nowymi przepisami jeżeli w tabeli t2-8 ma być wpisana kwota zasadnicza np. 4185,65 zł i składki zus od kwoty zasadniczej czy od wynagrodzenia 5000zł? pozdrawiam
Witam, bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy dobrze to rozumiem. Pracuję w szpitalu od 2 miesięcy koleżanka z kadr jak również ta z płac poszły właśnie na urlop i zostałam z tym sama. Rozumiem że zgodnie z tymi zarządzeniami :1. dodatek zembalowy dla pielęgniarek, który był włączony do stawki 1200 i pochodne będzie refundowany na podstawie danych za czerwiec wskaźnikiem korygującym?2. w tabeli z kolejnego zarządzenia należy podać tylko te osoby ujęte w ustawie, których wynagrodzenie zasadnicze za maj czyli razem z tym 1200 zembalowego było niższe niż to które ma być od 01.07.2021. U nas Pan informatyk od wynagrodzenia za maj z zembalowym np. 3850 kazał odjąć to 1200 i wtedy wszystkich do tej tabelki trzeba włożyć. Moim zdaniem wtedy dostalibyśmy dwa razy to zembalowe raz wskaźnikiem korygującym na podstawie danych za czerwiec a potem drugi raz na podstawie danych z tabeli. Co należy podać w tabeli w pozycji T1-13
Moim zdanie to jest tak zakręcone, aby tego nie składać. Najlepiej coś prostego zamotać, zakręcić i czekać co będzie. Kiedy się skończy to dziadostwo :-(