Nie wiem jak u Was, ale u nas w POZ przybywa "covidowców" czyli osób z podejrzeniem covid-19 znajdujących się na kwarantannie i tych na izolacji domowej z potwierdzonym covid-19.
Coraz trudniej jest to ogarnąć (zwłaszcza jak ze względu na kwarantannę liczba personelu jest mniejsza niż zwykle).
Chciałem podpytać jak sobie z tym wszystkim u Was radzicie?
Codzienna lista osób na kwarantannie i izolacji z SZOI. Ja do listy peseli dodaje w excelu pozostałe dane (nazwisko, imię, pesel, adres, tel.) i info czy osoba już się pojawiła na poprzedniej liście. Na podstawie tej listy rejestracja przekazuje odpowiednie info do lekarzy, a potem to już oni "we własnym zakresie" mają to ogarnąć, ale sam widzę, że jest tego dużo:
- telefon w odpowiednim dniu z teleporadą
- zlecenie testu
- pamiętanie, którym pacjentom zlecono test i sprawdzanie wyników (tutaj jak w loterii: jednych wyniki są tego samego dnia popołudni, inne wieczorem, a jeszcze inne na drugi a nawet trzeci dzień)
Najlepiej gdyby to wszystko ogarniała aplikacja gabinetowa, ale w moim przypadku (KS-SOMED) tak nie ma. Czy macie jakieś inne sposoby pozwalające na automatyzacje albo półautomatyzację tych wszystkich czynności?