Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dostałam dzisiaj inną informację z OW Mazowiecki: że można składać deklaracje łączone ponieważ nie ma jeszcze prawnych wytycznych co do odroczonego terminu. Powinniśmy na bieżąco sprawdzać czy jest zmiana prawa
Cytat: Rozl_Fabr w Października 02, 2018, 09:24:00 amDostałam dzisiaj inną informację z OW Mazowiecki: że można składać deklaracje łączone ponieważ nie ma jeszcze prawnych wytycznych co do odroczonego terminu. Powinniśmy na bieżąco sprawdzać czy jest zmiana prawa Jak to nie ma jak jest rozporządzenie MZ z 27 września 2018 roku. To nawet nie są wytyczne tylko obowiązujące prawo.
Cytat: Michał w Października 02, 2018, 10:04:47 amCytat: Rozl_Fabr w Października 02, 2018, 09:24:00 amDostałam dzisiaj inną informację z OW Mazowiecki: że można składać deklaracje łączone ponieważ nie ma jeszcze prawnych wytycznych co do odroczonego terminu. Powinniśmy na bieżąco sprawdzać czy jest zmiana prawa Jak to nie ma jak jest rozporządzenie MZ z 27 września 2018 roku. To nawet nie są wytyczne tylko obowiązujące prawo.Taka drobna nieścisłość rozporządzenie tylko przesunęło czas na wdrożenie o 6 lat ale czytając wyjaśniania do załączników 1-3 odnosisz się cały czas do załącznika 4. Ale no cóż jak rozporządzenie robione na kolanie.Druga sprawa jakie logiczne argumenty zostały podniesione przez pielęgniarki żę czas na wdrozenie wspólnej deklaracji został aż tak znacząco wydłużony