Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Czy skonfigurowa??e?? odpowiednio modu?? POZ?Powiniene?? wybraÄ? w nim (C5 Konfiguruj) umowÄ? na ten rok (z tego co piszesz to u ciebie powinna byÄ? tylko jedna do wyboru) i stawiasz "ptaszka" przy "Konfiguracja na 2008". Teraz po klikniÄ?ciu na "C3 PielÄ?gniarka" powinna siÄ? teoretycznie pojawiÄ? lista dostÄ?pnych ??wiadcze?? z katalogu pielÄ?gniarki (pobierana z umowy)
Je??eli to nie bÄ?dzie dzia??a??o to mo??esz jeszcze spr??bowaÄ? dodawaÄ? ??wiadczenia w module Rozliczenia --> C1 ?šwiadczenia. Klikasz "F2 Dodaj". W nowym oknie wybierasz pacjenta, przechodzisz do nowej zak??adki, wybierasz pracownika itd. nastÄ?pnie klikasz "F2 Dodaj pr." i tam z umowy wybierasz odpowiednie ??wiadczenie z umowy...
...Je??li potrzebowa??by?? jeszcze jaki?? informacji to s??u??Ä? pomocÄ?.
anna 852 jaka jest procedura icd9 dla zadaniowej formy rozlicze,n tzn jaki nr kodu?
Poni??ej kr??tki przewodnik (mam nadziejÄ? ??e przydatny ) jak wpisaÄ? porady pielÄ?gniarki POZ.PielÄ?gniarka rozliczana zadaniowo:Modu?? Rozliczenia --> ?šwiadczeniaNastÄ?pnie F2 – Dodaj.I tak: W pierwszej zak??adce (nazywa siÄ? ona ?šwiadczenie) powinni??my mieÄ?:- Rodzaj ??wiadczenia – leczenie ambulatoryjne- Oddzia?? NFZ – wiadomo, ka??dy wybiera sw??j- wybranego pacjenta (imiÄ?, nazwisko)W tej zak??adce ju?? nic wiÄ?cej nie uzupe??niamy.Przechodzimy na zak??adkÄ? ?šwiadczenia jednostkowe.1. Wprowadzamy miejsce wykonywania us??ug (u mnie jest to gabinet pielÄ?gniarki ??rodowiskowo-rodzinnej). Je??li ??le wybierzemy to nie bÄ?dzie mo??liwo??ci wpisania potem produkt??w z umowy.2. Podajemy ImiÄ? i nazwisko pielÄ?gniarki kt??ra wykonuje ??wiadczenia.3. NastÄ?pna jest data – w mojej delegaturze panie ??yczÄ? sobie aby ??wiadczenia by??y wpisywane tylko z jednego dnia, wiÄ?c data poczÄ?tku i zako??czenia jest taka sama.4. Kolejki oczekujÄ?cych nie musimy wype??niaÄ?.5. Ministerialny kod ??wiadczenia jaki wpisujÄ? to 8.6 – wizyta pielÄ?gniarki w domu pacjenta6. Kod autoryzacji i sesja – nie wpisujemy7. Rozpoznanie g????wne czyli ICD10 – podajemy koniecznie. Je??li by??aby konieczno??Ä? wpisania wiÄ?kszej ilo??ci kod??w ni?? jeden to dodajemy je za pomocÄ? przycisk??w SF2 Dodaj.8. WpisujÄ? r??wnie?? kody ICD9 (CF2 – Dodaj) choÄ? nie jestem do ko??ca pewna czy sÄ? one potrzebne. Ale raczej tak. Nigdy nie pr??bowa??am wys??aÄ? bez tych kod??w, wiÄ?c nie wiem czy system SZOI by to odrzuci??. 9. NastÄ?pnym krokiem jest wpisanie produkt??w z umowy czyli F2 – Dodaj pr. I tu uzupe??niamy tylko numer umowy, kod produktu kontraktowego czyli w??a??nie ?šwiadczenia pielÄ?gniarki POZ – Zadaniowa Forma Finansowania. NastÄ?pnym krokiem jest wybranie kodu produktu jednostkowego. I w tym w??a??nie miejscu wpisujemy to co by??o danego dnia zrobione. Nie wiem czy mo??na rozliczaÄ? krotno??ci us??ug. Nigdy tego nie robi??am. Zawsze wpisywa??am jedno ??wiadczenie na jeden dzie??. Je??li dane ??wiadczenie by??o wykonywane codziennie to codziennie je wpisywa??am. Tak chcÄ? u nas w delegaturze w P??ocku. Ale mo??e inne delegatury nie bÄ?dÄ? kwestionowa??y gdy wpisze siÄ? danÄ? us??ugÄ? np. toaleta jamy ustnej wykonywanÄ? od dnia np. 1 do dnia 10 i zrobi ilo??Ä? wykonanych produkt??w – 10. Tak na pewno by??oby ??atwiej i szybciej. 10. ChcÄ?c dodaÄ? nastÄ?pny produkt wykonany w danym dniu wystarczy kliknÄ?Ä? F2 Dodaj Pr. Po zako??czeniu wprowadzania produkt??w klikamy Enter. 11. ChcÄ?c wprowadziÄ? kolejne dni klikamy na AF2 Dodaj ??wiadczenie. I powtarzamy wszystko od pkt. 7. Mo??e co?? niejasno napisa??am ale czasami trudno jest opisaÄ? jak danÄ? rzecz zrobiÄ?. Poza tym jestem informatykiem a nie polonistÄ? i czasami zdania mogÄ? nie mieÄ? sensu. (jak to z informatykami bywa).pozdrawiam i ??yczÄ? cierpliwo??ci przy "wklepywaniu" us??ug. Jakby co?? by??o niejasne to piszcie a postaram sie to wyja??niÄ?.