Dzięki za podpowiedzi.
To nie pierwsza taka sytuacja w tym kompie ale poprzednio szczęśliwie kończyło się na reinstalacji systemu. Potrafił mieć problem z uruchomieniem ale potem mu przeszło. Sprawdzałem właśnie dysk bo mi to w tym kierunku by szło ale wszystkie testy zdaje. Zero błędów także w smart. Dziwne że windows zwolnił i nie chciał otwierać okien i menu start. Myślałem że wirus ale wszystko sprawdziłem. Tylko skanowania powierzchni nie robiłem. Już przedwczoraj zamówiłem dysk nowy do niego i na wszelki wypadek wymienię. Nie wiem czy dobrze myślę ale kupiłem HDD a nie SDD i to nie z powodu oszczędności. Po pierwsze to co powyżej sugerowaliście że baza zapisuje najczęściej w tym samym miejscu (co dla SDD nie jest najlepsze) a drugi powód że z talerzami wiele razy walczyłem i zawsze wszystko lub prawie wszystko odzyskałem a w SDD to dupa. Dobrze myślę?
Poradźcie tylko co zrobić z tą luką w danych przyjętych u ginekologa pacjentów. Ja mogę to ręcznie wypełnić ale ID będą inne. Jak będą zwrotki z NFZ to nie będzie miał gdzie je dopisać bo pozycji do których będzie się odwoływał nie będzie....
Czy raporty które eksportowałem i importowałem nie mogły by być pomocne? Umiem je rozkodować
Tą uszkodzoną bazę mam po odzyskaniu PC Inspector File Recovery ale mam wrażenie że ma dziury. Dodatkowo nie chcę jej przyjąć KS-PPS. DataBase Browser ją otwiera ale przeglądałem ją już kilkanaście razy i nie mogę się połapać.
Poradźcie coś. Nawet gdybym wpisał ręcznie pacjentów i zmienił w bazie ich ID może by pomogło....
Kamsoft odpada - może mam pecha - nie umiem się z nimi dogadać.....