Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Odpowiedź Kamsoft: Ze względu na napięty plan produkcji, zgłoszenie nie zostaje przyjęte do realizacji.
Odpowiedź Kamsoft: Prośba wprowadzenia takiej modyfikacji do programu została odrzucona przez Dział Produkcji. Można skorzystać z modułu Deklaracje, gdzie jest możliwość dodania pacjentowi deklaracji. Dodatkowo deklaracje dodać możemy z poziomu Terminarza (Funkcje Dodatkowe/Informacje o deklaracjach/Wybieramy pacjenta/Pokazują się jego deklaracje). Możemy dodawać, usuwać, poprawiać.
Odpowiedź Kamsoft: Po ponownym przeanalizowaniu zgłoszenia, Dział Produkcji odrzucił wprowadzenie takiej modyfikacji do programu.
Odpowiedź Kamsoft: W KS-SOMED lista deklaracji pacjenta, poza modułem Deklaracje, jest dostępna również w oknie wybierania pacjenta, na Karcie rezerwacji oraz wykonania usługi, a także w module Gabinet w Wizycie na zakładce Karta pacjenta. W załączeniu przykładowe zrzuty ekranowe. Ponadto w module Terminarz: zakładka Funkcje Dodatkowe/Informacje o deklaracjach można wybrać pacjenta i wówczas pokazują się jego deklaracje. Można je dodawać, usuwać, poprawiać. W związku z powyższym propozycja modyfikacji wyświetlania tych informacji na karcie pacjenta nie będzie zrealizowana.
Odpowiedź Kamsoft: Mamy w raporcie zwrotnym kolumnę z informacją czy deklaracja jest wycofana czy nie. Kolumnę trzeba włączyć w oknie raportu zwrotnego. Jest dostępny również filtr aktywności deklaracji: Wszystkie, aktywne, wycofane.
Odpowiedź Kamsoft: w jednej z najbliższych aktualizacji zostanie dodana taka możliwość. Poinformuję Pana kiedy będzie dostępna.
Odpowiedź Kamsoft: Państwa zgłoszenie zostało przyjęte. W chwili obecnej pomysł został wpisany na listę zgłoszeń oczekujących na wyznaczenie terminu realizacji. Na początku każdego kwartału ustalany jest termin realizacji lub zgłoszenie nadal pozostaje oczekujące. O decyzji produkcji będziemy Państwa informować w okresach kwartalnych.
Odpowiedź Kamsoft: JW
Odpowiedź Kamsoft: Założenie systemu jest takie, że zaznaczana jest konkretna komórka, a nie wiersz. Zmiana tego na dodatkowe podświetlenie może być traktowana jako pomysł rozwojowy, ale dział techniczny nie poda tutaj konkretnego terminu, ani też nie może zapewnić, czy funkcjonalność ostatecznie zostanie wprowadzona. Na dzień dzisiejszy propozycja taka nie zostaje przyjęta do realizacji, ale dział techniczny nie wyklucza jej realizacji w przyszłości.
Organizacja ustawień jest trochę chaotyczna. Nie wiem, czy lepiej by umieścić wszystko w jednym miejscu, np. w module Admin
10. Niedziałające skróty przechodzenia między zakładkami. Podczas edycji deklaracji ostatnia zakładka "Dane archiwalne" nie ma swojego numeru w związku z czym nie można do niej przejść za pomocą skrótu ctr+numer. Brak możliwości przechodzenia pomiędzy zakładkami za pomocą standardowo obowiązujących skrótów w większości programów: ctrl+Tab (następna zakładka) i ctrl+Shitf+Tab (poprzednia zakładka). CytujOdpowiedź Kamsoft: w jednej z najbliższych aktualizacji zostanie dodana taka możliwość. Poinformuję Pana kiedy będzie dostępna. No i czekam od 30 czerwca ?
Michał, wyraziłem się totalnie nieprecyzyjnie, chodziło mi o przygotowywanie kiedyś list w PPS, jeszcze wcześniej w SWD....... przyznasz, że w somedzie jest łatwizna, wystarczy kilka kliknięć do wyprodukowania pdx-a.
Więc mam Somed, Medis i PPS zwarte i gotowe do każdej katastrofy.......