Aktualna wersja KS-PPS: 2025.01.4.1 (2025-06-26)Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
- Serwis Dodano funkcję serwisową (wyłącznie dla osób posiadających licencję na wspomaganie rozliczania umów w rodzaju AOS w systemie JGP) uaktualniającą wartości świadczeń z zakresu AOS od 1 lipca 2017r. [/i]
Ja także sprawdziłem testowo na kilku instancjach PPS i wygląda to ok. Nie wiem tylko czy żeby produkcyjnie rozliczyć lipiec potrzebne są nowe aneksy? Pytam bo jest też jakaś akcja z aneksami.Pozdrawiam,Bogdan
Cytat: bogdan_mr w Sierpnia 02, 2017, 08:55:49 amJa także sprawdziłem testowo na kilku instancjach PPS i wygląda to ok. Nie wiem tylko czy żeby produkcyjnie rozliczyć lipiec potrzebne są nowe aneksy? Pytam bo jest też jakaś akcja z aneksami.Pozdrawiam,BogdanNowe umowy mogą być potrzebne zależnie od zakresów AOS które masz.Jeżeli masz poradnie która ma świadczenia również z katalogu świadczeń odrębnych to bez nowego pliku umowy się nie obejdzie.Na pewno ginekologia, sportowa i chyba okulistyka (diagnostyka jaskry).Pozdrawiam
Ja już wczoraj rozliczyłam umowę z ginekologii bez nowej umowy i wszystko przeszło raport i rachunek. Tylko czekam jeszcze do 5 sierpnia aby na cytologie w SIMP wystawić rachunek.
Cytat: Kasiaaa w Sierpnia 02, 2017, 16:31:36 pmJa już wczoraj rozliczyłam umowę z ginekologii bez nowej umowy i wszystko przeszło raport i rachunek. Tylko czekam jeszcze do 5 sierpnia aby na cytologie w SIMP wystawić rachunek.Powodzenia jak wystawisz rachunek w simp ktory trzeba by poprawic.. w simp nie przewidzieli korekty rachunku wiec zabawy byloby co niemiara.. :-/Twoj ow nfz tez Ci nie pomoze bo to system centralny!Poczekaj az simp zobacZy nowa umowe z podniesiona stawka i dopiero wystawiaj.Pozdrawiam