Aktualna wersja KS-PPS: 2024.03.1.1 z dnia 2024-10-31Monitoring temperatury w lodówkach medycznych Kontakt redakcja@forumpps.plJesteśmy na Facebooku, dołącz do nas! 16 Lecie Forumpps.pl
Szanowni PaństwoMałopolski Oddział Wojewódzki Narodowego Funduszu Zdrowia informuje, że zgodnie z § 1 pkt 4 rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 21 czerwca 2017 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie zakresu niezbędnych informacji gromadzonych przez świadczeniodawców, szczegółowego sposobu rejestrowania tych informacji oraz ich przekazywania podmiotom zobowiązanym do finansowania świadczeń ze środków publicznych (Dz. U. 2017 poz. 1249) od 1 lipca 2017 r. świadczeniodawcy będą mieli obowiązek przekazywania pierwszego wolnego terminu tego samego dnia co został on określony lub następnego dnia po jego określeniu.W raportach dotyczących list oczekujących w Systemie Informatycznym Oddziału Wojewódzkiego NFZ od tygodnia 3-9 lipca 2017 r. za terminowe wywiązywanie się przez świadczeniodawcę z obowiązku przekazania pierwszego wolnego terminu w danym tygodniu będzie uznawane przekazanie wymaganych danych z datą przygotowania równą dacie przekazania danych lub z datą przygotowania przypadającą na dzień poprzedzający przekazanie danych. Do oceny terminowego przekazywania danych będą uwzględniane dni ustawowo wolne od pracy. Dane powinny być przesłane tego samego dnia, w którym zostały przygotowane lub dnia następnego, jeśli jednak następny dzień przypada na dzień ustawowo wolny od pracy termin zostaje przedłużony o jeden dzień. Przykładowo: pierwszy wolny termin z datą przygotowania 14 sierpnia 2017 r. może zostać przekazany 14 sierpnia, 15 sierpnia lub 16 sierpnia 2017 r.Dodatkowo zostanie wprowadzona nowa walidacja dotycząca sprawdzenia czy pierwszy wolny termin przekazany przez świadczeniodawcę został określony tego samego dnia co przekazany lub dzień wcześniej.Wydział ds. Służb Mundurowych i ŚwiadczeniobiorcówMałopolskiego OW NFZInformacja w w/w sprawie nr tel. (12) 29 88 306, (12) 29 88 315, (12) 29 88 371
zrozumiałem tylko tyle że do tej pory mogłem być 5 dni na urlopie a PWT wysłać w poniedziałek. Teraz już tak nie będzie
@PiotrSz: mi w NFZ tłumaczyli, że zmiany, również dot. DiLO w ap-kolce, są od tygodnia 03.07.2017