Społecznościowe forum użytkowników drw.pl oraz produktów Kamsoftu

Archiwum => Archiwum wiadomości => Raporty Statystyczne => Wątek zaczęty przez: sceptyczka w Październik 01, 2010, 18:09:10 pm

Tytuł: Błąd w raporcie statystycznym
Wiadomość wysłana przez: sceptyczka w Październik 01, 2010, 18:09:10 pm
We wrześniu pomyłkowo dwa razy w jedym dniu wprowadziłam ten sam zestaw świadczeń ( reh. amb) u jednego pacjenta. W zwrotce otrzymałam stosowne info oznaczone jako błąd "wykonanie usług przekracza limit usług dla grupy usług". Niepotrzeby zestaw wykasowałam i już właściwy, pojedyńczy wysłałam ponownie do Funduszu. Niestety, zwrotka zestawu nadal wróciła z tym samym komunikatem. Zadzwoniłam  w tej sprawie do Funduszu. Okazało się, że u nich cały czas wisi zestaw świadczeń, ten, który wcześniej jako dubel wykasowałam  :o Pani z Funduszu zasugerowała, bym wykasowała zestaw wysłany za drugim razem, a wysłała ten skasowany. Problem w tym, że wykasowanego po prostu nie mogę odtworzyć.
I teraz najważniejsze pytanie- czy mogę zostawić ten raport w stanie w jakim się on obecnie znajduje ( z jednym odrzuconym zestawem świadczeń) i robić spokojnie raport rozliczeniowy?
Tytuł: Odp: Błąd w raporcie statystycznym
Wiadomość wysłana przez: arti_r w Październik 04, 2010, 16:35:31 pm
Witam
z tego co wiem możesz zrobić rozliczeniowy raport i będzie on rozliczony pod warunkiem że masz pozamykane raporty statystyczne - czyli pobrane są wszystkie zwrotne i niema nic w weryfikacji. Rozliczeniowy można zrobić jeśli masz nadwykonania by wykorzystać dostępny limit a błąd poprawić później.