Społecznościowe forum użytkowników drw.pl oraz produktów Kamsoftu

Archiwum => Archiwum wiadomości => Raporty Statystyczne => Wątek zaczęty przez: gringo w Wrzesień 21, 2010, 11:21:58 am

Tytuł: błędy GDR
Wiadomość wysłana przez: gringo w Wrzesień 21, 2010, 11:21:58 am
Witam!

Przy generowaniu swx otrzymuję komunikat o błędach GDR, to akurat mnie nie dziwi ;-)
Jeżeli nie usunę błędnych pozycji z raportu, to w jego podglądzie mam określony zestaw świadczeń, dla danego pacjenta, którego to zestawu NIE MA W KOMUNIKACIE BŁĘDÓW GRD.
Czyli powinien znaleźć się w swx, po jego eksporcie do pliku, z uwzględnieniem opcji "usuń błędne pozycje z raportu".
Jednak kiedy potwierdzam usunięcie z generowanego swx, błędnych pozycji GDR, otrzymuję komunikat o braku pozycji do uwzględnienia w raporcie. System usuwa wszystko.
Nie mam potrzeby poprawiania wszystkich pozycji z błędami GDR, potrzebuję wysłać tylko
jeden zestaw świadczeń, który jest blokowany przez błędy GDR innych zestawów...
Ma ktoś pomysł, jak z tego wybrnąć?

Tytuł: Odp: błędy GDR
Wiadomość wysłana przez: Michał w Wrzesień 21, 2010, 11:39:39 am
Nie usuwaj pozycji z błędami. Po utworzeniu raportu statystycznego usuń (poprzez filtry) wszystkie pozycje, prócz tej którą chcesz wysłać. Ja bym przynajmniej w ten sposób próbował to obejść.
Tytuł: Odp: błędy GDR
Wiadomość wysłana przez: gringo w Wrzesień 21, 2010, 12:18:12 pm
Nie usuwaj pozycji z błędami. Po utworzeniu raportu statystycznego usuń (poprzez filtry) wszystkie pozycje, prócz tej którą chcesz wysłać. Ja bym przynajmniej w ten sposób próbował to obejść.

Pomysł wydawał się super, ale niestety nie zadziałał.
Mimo usunięcia filtrami zbędnych pozycji i pozostawienia tej jednej, przy generowaniu/zapisie pliku swx ponownie system wyrzuca wszystkie błędy GDR, dla zestawów, których już w raporcie nie ma!
Moim zdaniem, to BUG. Nie można się tego pozbyć ?!