Społecznościowe forum użytkowników drw.pl oraz produktów Kamsoftu

Konkurs Ofert => Konkurs Ofert 2009/2010 => Wątek zaczęty przez: cilazapril w Maj 13, 2010, 17:26:40 pm

Tytuł: Druga umowa u tego samego świadczeniodawcy ?
Wiadomość wysłana przez: cilazapril w Maj 13, 2010, 17:26:40 pm
Mam STM i teraz chcą dołożyć ZPO.
Muszę uzupełniać dane dotyczące ZPO w już stworzonej jednostce organizacyjnej ? czy mogę stworzyć drugą jednostkę itd.
Może ktoś mi po kolei napisać jak to zrobić żeby nie było bałaganu. Od 1.01 to by było oczywiste, ale w trakcie roku nie chcę zaszkodzić umowie STM.
Tytuł: Odp: Druga umowa u tego samego świadczeniodawcy ?
Wiadomość wysłana przez: Paweł w Maj 13, 2010, 19:08:13 pm
ZPO od 01.01. to na pewno nie da rady. Jeżeli teraz złożycie wniosek to może od czerwca daliby umowę.
Uzupełniasz wszystkie dane na SZOI. Może być w już istniejacej jednostce organizacyjne. Dodajesz nową komórkę, miejsce, wymagany personel.
Dodajesz produkty handlowe, tworzysz zestawy produktów.
Profil+zestawy+zapytanie ofertowe z przeglądarki postępowań do ofertowego programu. Tworzysz wniosek i wsio.
Tytuł: Odp: Druga umowa u tego samego świadczeniodawcy ?
Wiadomość wysłana przez: NZOZ_SM w Maj 13, 2010, 21:47:51 pm
Piotrek: oczywiście dane na SZOI uzupełniasz na podstawie decyzji wojewody (lub innego odpowiedniego organu) dotyczącej wpisu zmian w rejestrze np. zoz-ów.

Też mam rozszerzenie działalności o AOS (do tej pory POZ) z jednoczesną zmianą nazwy zakładu. No i tu moje pytanie: czy ktoś z Państwa przerabiał taki przypadek, tzn. w jaki sposób zgłosić zmianę nazwy zakładu (na SZOI Wlkp. OW nie ma możliwości edycji nazwy zakładu) ?
A najistotniejsze, to czy ofertę można złożyć ze starą nazwą - jeśli nie zdążę na czas z załatwieniem zmiany zakładu?

Tytuł: Odp: Druga umowa u tego samego świadczeniodawcy ?
Wiadomość wysłana przez: cilazapril w Maj 14, 2010, 11:37:25 am
W moim przypadku to nie jest chyba konieczne, organem założycielskim STM jest firma handlowa, która teraz chce otworzyć sklep, więc zrobienie kolejnej jednostki organizacyjnej będzie najprostsze, nie będę podpinał do NZOZ-u bo wtedy będę musiał robić zmian w rejestrze ZOZ
Tytuł: Odp: Druga umowa u tego samego świadczeniodawcy ?
Wiadomość wysłana przez: cilazapril w Maj 17, 2010, 13:53:46 pm
Mam zagadkę :) W Danych świadczeniodawcy jest rubryka rodzaj której nie da się edytować, pytanie dotyczy czy muszę i czy można to jakoś zmienić. 

(http://img210.imageshack.us/img210/4408/danewiadcz.jpg) (http://img210.imageshack.us/i/danewiadcz.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

żeby dodać ewentualne ZPO
Tytuł: Odp: Druga umowa u tego samego świadczeniodawcy ?
Wiadomość wysłana przez: Paweł w Maj 17, 2010, 13:57:15 pm
Żadnych danych z tych zakładek nie da rady edytować. I raczej nie musisz chyba, że się uprzesz to trzeba to załatwić osobiście w Funduszu.
Tytuł: Odp: Druga umowa u tego samego świadczeniodawcy ?
Wiadomość wysłana przez: cilazapril w Maj 27, 2010, 23:35:14 pm
Świadczeniodawca
Identyfikator: ...............
Nazwa: FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA .................................
Adres: ..............................

Jednostka  organizacyjna 01 (STM)
NIEPUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ PRZYCHODNIA ........................
personel i harmonogram różny od sklepu
komórka 1800 ogólnostomatologiczna

Jednostka organizacyjna 02
SKLEP MEDYCZNY .......................
personel i harmonogram różny od przychodni
zestaw produktów
komórka ortopedyczne
komórka pomocnicze

Ofertę zrobię na jednostkę 02.
Czy tak będzie dobrze
Tytuł: Odp: Druga umowa u tego samego świadczeniodawcy ?
Wiadomość wysłana przez: Paweł w Maj 27, 2010, 23:44:07 pm
komórka ortopedyczne
komórka pomocnicze

U nas robi się wszystko na jedną komórkę.

Ofertę zrobię na jednostkę 02.

Wniosek robi się na miejsce  ;) :P
Tytuł: Odp: Druga umowa u tego samego świadczeniodawcy ?
Wiadomość wysłana przez: cilazapril w Maj 28, 2010, 12:13:12 pm
Ok dzięki u nas też jedna komórka  ;D