Społecznościowe forum użytkowników drw.pl oraz produktów Kamsoftu

Rozliczenia świadczeń => POZ => Wątek zaczęty przez: kubaru w Wrzesień 17, 2020, 17:20:13 pm

Tytuł: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: kubaru w Wrzesień 17, 2020, 17:20:13 pm
Czy udało się komuś wystawić skierowanie na test przez Gabinet.gov ?  Samo zalogowanie się jest chyba szczęśliwym trafem. A wylogowanie też dla cierpliwych (kilka minut)
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: maciejj w Wrzesień 17, 2020, 17:53:36 pm
Bez problemu
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: karolweksler w Wrzesień 18, 2020, 20:56:49 pm
https://ezdrowie.gov.pl/portal/artykul/udostepnienie-dokumentacji-integracyjnej-dla-interfejsu-zewnetrznego-do-obslugi-covid-19
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: naszaprzychodnia1 w Wrzesień 21, 2020, 13:03:53 pm
Czy pracując w Mmedice można wystawić takie zlecenie przez gabinet.gov?
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: cocolinko w Wrzesień 21, 2020, 17:59:31 pm
Oprogramowanie gabinetowe nie ma nic wspólnego na chwilę obecną z gabinet.gov.pl
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: 09061303 w Wrzesień 21, 2020, 22:41:32 pm
Może od soboty coś zdążyli dopisać :)
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: Kantor w Wrzesień 23, 2020, 08:35:33 am
Tak, udało się ,w czym masz problem - opisz
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: kampom w Październik 12, 2020, 08:57:02 am
Proszę o pomoc, przycisk przy wystawianiu zlecenia na covid jest wyszarzony (nieaktywny); może ktoś pomóc ?
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: Edward_B w Październik 12, 2020, 09:49:38 am
Infolinia 19 457
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: Robert L w Październik 12, 2020, 10:08:31 am
Proszę o pomoc, przycisk przy wystawianiu zlecenia na covid jest wyszarzony (nieaktywny); może ktoś pomóc ?

Najczęściej tak się zdarza, jak na formularzu nie wszystkie pola są uzupełnione.
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: Edward_B w Październik 12, 2020, 10:32:13 am
Tylko jak je uzupełnić gdy nie są aktywne :-)
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: akuch w Październik 12, 2020, 10:38:25 am
U mnie wszystko było fajnie do piątku. W piątek gdzieś się podziała zakładka zlecanie badań. Była i zniknęła. AK
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: Profesor Wilczur w Październik 12, 2020, 10:45:50 am
W sprawie aplikacji rządowych nie ma co tutaj się rozpisywać, tylko trzeba dzwonić/mailować do CeZ (https://www.cez.gov.pl/)
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: akuch w Październik 12, 2020, 17:25:55 pm
I tak też zrobiłem. O telefonie można zapomnieć, na e-maila odpowiedzieli że zdiagnozowali problem i może jutro już będzie działać.
AK
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: Edward_B w Październik 12, 2020, 17:58:07 pm
To szybko, bo u mnie od czwartku napisali, że przyjęli zgłoszenie i jak zadzwoniłem na info podałem nr zlecenia to sprawdziła i kazała czekać na e-maila :-(
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: akuch w Październik 12, 2020, 18:23:47 pm
Bardzo szybko. Maila wysłałem w czwartek 8). Najdziwniejsze jest to że wywaliło tylko w niektórych przychodniach.
AK
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: Edward_B w Październik 13, 2020, 12:41:27 pm
Dzisiaj zrobili u Nas :-)
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: akuch w Październik 13, 2020, 15:07:25 pm
Jeśli oni będą tak indywidualnie traktować ten problem, to trochę czasu to zajmie. Dziś zadzwonił następny klient z tym samym problemem, i drugi który nawet nie może dodać pacjenta, bo przy zapisywaniu pojawia się komunikat: "Wystąpił nieoczekiwany błąd". Procedura taka sama (e-mail, print screen, itd.) A przed zmianami było dobrze. Lepsze wrogiem dobrego!!!
AK
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: kubaru w Październik 16, 2020, 10:49:03 am
Gabinet.gov już działa w miarę sprawnie tylko o godzinie 8 jest mocno przeciążony i czasem nieosiągalny.  Jakie rozpoznanie  ICD-10  wpisujecie w dokumentacji zlecając test?
Tytuł: Odp: testy covid przez gabinet-gov
Wiadomość wysłana przez: kangoo12 w Październik 16, 2020, 13:51:55 pm
U 07.2